2016. október 9., vasárnap

Sokat...

...gondolkodtam azon, hogy most, hogy a szombati bibliatanulmányozások végére értünk, mivel is lenne érdemes folytatni.
Tegnap esküvőn voltunk, a gyülekezetünkből ment férjhez egy családi barátunk lánya. Nagyon szép bibliai beszéd hangzott el. Szó volt arról, hogy miért és hogyan is jött létre a házasság, és hogy mi segíthet abban, hogy a házasfelek valóban jól tudjanak együttműködni. Fontos és gyakorlatias gondolatok hangzottak el. Azt gondolom, mindnyájunknak szükségünk van segítségre ahhoz, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni a házasságunkból, és hogy valóban boldog legyen a családunk. Ezért arra jutottam, hogy ez a téma szinte mindnyájunkat érinti. És mivel ez a terület meghatározó az életünkben, érdemes megint Ahhoz fordulni tanácsért, aki magát a családot létrehozta - Istenhez.


Bizonyára egyetértesz azzal, hogy a házasságot és a családot sok támadás éri a mai világban. Vajon lehetséges boldog családban élni? Igaz, nem könnyű, de van segítség. Ez a füzet, amit most részleteiben megosztok veletek, nem érint minden területet, de megbízható bibliai tanácsokat és gyakorlatias javaslatokat tartalmaz. Alkalmazásuk hozzájárul a családunk boldogságához.
A füzet címe: Hogyan élhetünk boldog családban?


Isten tanácsai boldoggá tesznek
"Aki teremtette őket, kezdettől fogva férfinak és nőnek alkotta őket" (Máté 19:4)
Jehova (a Biblia szerint Isten neve Jehova) Isten hozta létre az első házasságot. A Bibliából megtudjuk, hogy miután Isten megalkotta a nőt, "odavitte az emberhez". Ádám örömében így szólt: "Ez már végre csontomból való csont, és testemből való test." (1Mózes 2:22, 23) Jehova még most is azt szeretné, ha  a házaspárok boldogok lennének.


Amikor két ember házasságot köt, gyakran tökéletesnek képzelik a közös jövőt. Az igazság azonban az, hogy egy házasságban még akkor is lesznek nehézségek, ha a férj és a feleség őszintén szereti egymást (1Korintusz 7:28). Ez a füzet bibliai alapelveket, azaz igazságokat gyűjt össze, melyeket ha alkalmazunk, boldog lehet a házasságunk és a családunk.
"Jehova utasításai egyenesek, megvidámítják a szívet; Jehova parancsolata tiszta, fölragyog tőle a szem. [...] Szolgád is figyelmeztetést kap általuk; Megtartásuk nagy jutalommal jár." (Zsoltárok 19:9-11)


Fotó: Internet



Nincsenek megjegyzések: