2016. október 30., vasárnap

Bármerre...

... járunk ezekben a napokban, mindenhol faragott töklámpásokkal, ajtó fölé függesztett műanyag csontvázakkal találkozunk. Tegnap egy hipermarketban a pénztárban is "szörnyű" kasszások ültek fehérre sminkelt arccal, lila szájjal. Ártalmatlan játék vagy valami más?


Mit mond a Biblia a halloween eredetéről?
A Biblia nem ír a halloweenről. Ám a halloween ókori gyökere és a hozzá kötődő mai szokások arra mutatnak, hogy ez az ünnep a halottakkal és a láthatatlan szellemekkel, vagyis a démonokkal kapcsolatos téves elképzeléseken alapszik. (Lásd „ A halloween története és a hozzá kapcsolódó szokások” című részt.)
A Biblia erre figyelmeztet: „Ne lehessen találni közötted olyat, aki. . . szellemidézőtől vagy jövendőmondótól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez” (5Mózes 18:10–12).
Noha egyesek ártalmatlan mókának tekintik a halloweent, a Bibliából kiderül, hogy a szokások, melyek ehhez az ünnephez kapcsolódnak, egyáltalán nem ártalmatlanok. Az 1Korintusz 10:20, 21-ben a Biblia kijelenti: „nem akarom, hogy a gonosz szellemekkel legyetek közösségben! Nem tehetitek meg, hogy az Úr poharából is isztok, meg a gonosz szellemek poharából is” (Biblia – Egyszerű fordítás)
Mivel mindannyian szabad akaratot kaptunk, eldönthetjük, hogy mit ünneplünk, miben veszünk részt. Azonban, gondolkodó emberekként érdemes a dolgok mögé nézni és nem automatikusan követni a világ útjait.
Szép estét mindenkinek!
Képtalálat a következőre: „halloween” Fotó: Internet

4 megjegyzés:

Monika írta...

Hála Istennek ilyen szélsőséges figurákkal felénk nem találkozni-még.

Monika írta...

Biztosan beszólnék a boltban,ha ilyet látnék.

Szera írta...

A madaras áruházban ültek úgy a kasszákban, jó sokan. Kerestünk egy olyan kasszát, ahol csak egy sima ember ült.

Monika írta...

Őrület! Azt hiszik,hogy jó poén. Szegény gyerekek!