2016. november 8., kedd

Szeretitek...

... a Nutellát? Én nem egyértelműen, de van, amikor jólesik egy-egy kanálka. Ez a recept sokkal egészségesebb, én szívesebben megkóstolok! KÖSZÖNÖM, kedves Nóri! ✿✿✿ 




Cukormentes házi nutella

Hozzávalók:
  • 10 dkg törökmogyoró
  • 15 dkg 70+%-os étcsokoládé vagy diabetikus étcsokoládé (amelyikre jobban reagál a szervezetünk)
  • 1 dl tej
  • 2 ek. semleges ízű olaj
  • 2 dkg nyírfacukor/eritrit
  • 1 fél vaníliarúd kikapargatott belseje vagy vaníliapor 
Elkészítése: 
  • Egy sütőpapíros tepsin oszlassuk el a mogyorót, tegyük a sütőbe, 200 fokra tekerjük a hőfokszabályozót, és 15 perc alatt pirítsuk meg. (Igen, még a hideg sütőbe tegyük be!)
  • Ha teljesen kihűlt, vegyünk egy adag mogyorót 2 tenyerünk közé, és morzsolgassuk addig, amíg le nem hullik róla az összes héj (ha pici marad, nem tragédia).
  • Egy aprítógépben (például amit botmixerekhez szoktak adni) 2 evőkanál olaj kíséretében a mogyorót krémállagúra daráljuk. Akkor az igazi, amikor már nem szemcsés, hanem selymes. (Ezt az elején még elég nehéz elhinni, de tényleg eljön ez az állapot, kitartás!) •
  • Egy kis lábasban a tejet meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a nyírfacukrot/eritritet, fűszerezzük a vaníliával.
  • A csokoládét darabokra törjük, megolvasztjuk a cukros-vaníliás tejben, a mogyorós masszával együtt simára keverjük, és üvegbe töltjük. Fogyaszthatjuk is!
Fotó: Internet



Nincsenek megjegyzések: