Cukormentes házi nutella
Hozzávalók:
- 10 dkg törökmogyoró
- 15 dkg 70+%-os étcsokoládé vagy diabetikus étcsokoládé (amelyikre jobban reagál a szervezetünk)
- 1 dl tej
- 2 ek. semleges ízű olaj
- 2 dkg nyírfacukor/eritrit
- 1 fél vaníliarúd kikapargatott belseje vagy vaníliapor
Elkészítése:
- Egy sütőpapíros tepsin oszlassuk el a mogyorót, tegyük a sütőbe, 200 fokra tekerjük a hőfokszabályozót, és 15 perc alatt pirítsuk meg. (Igen, még a hideg sütőbe tegyük be!)
- Ha teljesen kihűlt, vegyünk egy adag mogyorót 2 tenyerünk közé, és morzsolgassuk addig, amíg le nem hullik róla az összes héj (ha pici marad, nem tragédia).
- Egy aprítógépben (például amit botmixerekhez szoktak adni) 2 evőkanál olaj kíséretében a mogyorót krémállagúra daráljuk. Akkor az igazi, amikor már nem szemcsés, hanem selymes. (Ezt az elején még elég nehéz elhinni, de tényleg eljön ez az állapot, kitartás!) •
- Egy kis lábasban a tejet meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a nyírfacukrot/eritritet, fűszerezzük a vaníliával.
- A csokoládét darabokra törjük, megolvasztjuk a cukros-vaníliás tejben, a mogyorós masszával együtt simára keverjük, és üvegbe töltjük. Fogyaszthatjuk is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése