2016. november 26., szombat

Sokszor...

... néztem és nézek felfelé! Mit gondolsz mi van odafenn?!


Gondolkodtál már azon, milyen lehet a szellembirodalom, és kik élnek ott? Ha igen, nem te vagy az egyetlen, akit ez érdekel. Az embereket már évezredek óta foglalkoztatja az égi világ. Némelyek úgy hiszik, hogy elhunyt őseik élnek ott, és tisztelettel kell adózniuk nekik. Mások egy békés, nyugodt helynek képzelik, melyet mennyországnak hívnak, és szerintük ott élnek az angyalok és a feltámadt, jó emberek. És vannak olyanok is, akik szerint a szellembirodalom sok millió istenségnek ad otthont.


Sokak szerint viszont nem tudhatjuk, mi van odafent. Úgy gondolják, még senki sem jött le onnan, hogy elmondja, mit látott. Ám ez az érvelés nem állja meg a helyét. Jézus Krisztus az égben, a szellembirodalomban élt, mielőtt a földre jött. Erről teljesen nyíltan beszélt az első századi vallásvezetőknek: „én nem azért szálltam alá az égből, hogy a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki küldött engem.” Jézus azért mondhatta az apostolainak, hogy az „Atyám házában sok lakóhely van”, mert a saját szemével látta (János 6:38; 14:2).
Jézusnak az Atyja természetesen Isten, és a neve Jehova. Jehova „háza” az egekben van (Zsoltárok 83:18). Így hát a láthatatlan szellembirodalomról senki sem adhat jobb leírást, mint Jehova Isten és Jézus Krisztus. Isten hűséges szolgái sok rendkívüli látomást kaptak az égi világról.
A következő cikkben olyan részeket vizsgálunk meg a Bibliából, melyek leírják, milyen látomásokat kapott néhány ember. De közben ne feledjük, hogy a szellembirodalom nem anyagi világ. Az ott lévő dolgok nem láthatók, és nem tapinthatók. Ezért Isten olyan kifejezésekkel mondta el, mi van a szellembirodalomban, melyeket nem csak szellemi lények értenek. Olyan látomásokban jelenítette meg az égi világot, melyeket mi is fel tudunk fogni. A látomások segítenek majd megértenünk, kik élnek a szellembirodalomban, ahol „sok lakóhely van”.

Kép: internet

Nincsenek megjegyzések: