2016. november 21., hétfő

Hogyan...

... élhetünk boldog családban? (A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!)


ÓVD A SZÍVEDET
MIT MOND A BIBLIA? „Mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében” (Máté 5:28). Ha valaki erkölcstelen gondolatokon időzik, bizonyos értelemben hűtlen a házastársához. 


Jehova erre int: „óvd szívedet” (Példabeszédek 4:23; Jeremiás 17:9). Hogyan teheted ezt meg? Nagyon vigyáznod kell rá, hogy mit nézel (Máté 5:29, 30). Kövesd Jób példáját, aki szövetséget kötött a szemével, azaz elhatározta, hogy a feleségén kívül soha nem néz más nőre vonzalommal (Jób 31:1). Szilárdan határozd el, hogy nem nézel pornográf anyagokat. Semmiképp se engedd, hogy bármilyen romantikus kötődés is kialakuljon közted és egy olyan személy között, aki nem a házastársad.


MIT TEHETSZ?
  • Tedd nyilvánvalóvá mindenki előtt, hogy teljes mértékben ragaszkodsz a házastársadhoz, és a szíved csak az övé.
  • Vedd figyelembe a házastársad érzéseit, és azonnal vess véget minden kapcsolatnak, amely miatt kényelmetlenül érezné magát.

VÁLTOZTASS, HA KELL

Légy őszinte önmagadhoz, ismerd fel a gyengeségeidet (Zsoltárok 15:2). Ne szégyellj segítséget kérni (Példabeszédek 1:5). Ha erkölcstelen gondolataid vannak, kitartóan harcolj ellenük. Ne keseredj el! (Példabeszédek 24:16). Jehova megáld, ha erőfeszítéseket teszel, hogy hűséges maradj a házastársadhoz.

KÉRDEZD MEG MAGADTÓL:

  • Hogyan tölthetnék több időt a házastársammal?
  • A házastársam a legjobb barátom?
A következő héten is szeretettel várlak benneteket egy kis együttgondolkodásra.
 Fotó: internet

Nincsenek megjegyzések: