2016. november 6., vasárnap

Hogyan...

... élhetünk boldog családban? (A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!)


TÖREKEDJETEK AZ ÖSSZHANGRA
MIT MOND A BIBLIA? Amikor egy férfi és nő összeházasodik, „e g y test” lesznek (Máté 19:5). De ettől még más az egyéniségük, és sok mindenben eltérhet a véleményük. Ezért nektek is össze kell csiszolódnotok. Meg kell tanulnotok egységesen gondolkodni és figyelembe venni egymás érzéseit (Filippi 2:2). Döntéshozatalnál létfontosságú, hogy mindketten törekedjetek az egységre. A Biblia ezt mondja: „A tervek tanácskozással szilárdulnak meg” (Példabeszédek 20:18). Kövessétek hát a Biblia alapelveit, amikor fontos döntéseket hoztok meg (Példabeszédek 8:32, 33).
MIT TEHETSZ?
  • Az érzéseidről is beszélj a házastársaddal, ne csak a tényeket vagy a véleményedet mondd el neki.
  • Mielőtt ígéretet teszel valamire, vagy kötelezettséget vállalsz, beszélj a házastársaddal.
LEGYÉL ÉSSZERŰ ÉS BIZAKODÓ
Ne várj el tökéletességet se magadtól, se a házastársadtól (Zsoltárok 103:14; Jakab 3:2). A jó tulajdonságaira összpontosíts. Bízz abban, hogy a Biblia alapelvei beválnak, és legyél türelmes (2Timóteusz 3:16). Ha megfogadjátok Jehova tanácsait, ő megáldja az erőfeszítéseiteket. A házasságotok így évről évre erősebb lesz (Galácia 6:9).

KÉRDEZD MEG MAGADTÓL:

  • Érzi a társam, hogy az ő érdekeit fontosabbnak tartom a sajátomnál?
  • Hogyan fejeztem ki a mai nap, hogy szeretem és tisztelem a házastársamat?

A következő héten is szeretettel várlak benneteket egy kis együttgondolkodásra! 
Mindenkinek szép hetet!
 Kép: Francoise Collandre2 megjegyzés:

Mamka írta...

Nagyon szép ez a kép.:)

Szera írta...

Igen! :)