2016. november 1., kedd

Penész...

... te úúúútálatos! Sajnos a mi házunk sincs tökéletesen szigetelve, jön a ritkább szellőztetés időszaka. Én azt szeretem, amikor éjjel-nappal nyitva van az ablak. Ezt a cikket most találtam, köszönöm a szerzőjének! Tovább adom, használjuk egészséggel!


"És akkor le írom a pára csökkentését is fillérekből. Vettünk egy házat beköltöztünk és hát műanyag nyílászáróhoz nem voltunk szokva csak reggel szellőztetünk na meg ugye télen nem szívesen engedi ki az ember a meleget. És egyébként is reggeltől estig nem voltunk itthon és a fűtés is hagyott maga után némi kívánni valót. Rá mértem és 85-93% volt a pára. Utánna olvastam a ceresitnek és kiszámoltam hogy a házba kb 10 készülék ...kellett volna tablettával plusz jó esetben csak egyszer után is kell tölteni de ilyen páránál lehet kétszer is. Ez kb 2699x10 (ez készülék tablettával akcióba) = 27000 ft plusz után töltés még egyszer ennyi. Ennyiért már elektromos gépet is lehet venni. No de az meg nem bravúros mert az eszi az áramot. 3 éjszaka matekoztam és kémiáztam hogy mitől működik a ceresit és felcsillant a körte!
A ceresit az sincs kalciumklorid. Jééé dehát az meg van a boltokban nagy kiszerelésben hiszen ez az új utszóró só helyett. Na vettem 10 kilót és gyártottam hozzá tartót. Egy hét után kezdett hatni amikor elindult a pára mérő mutatója lefelé. Kb 3 hét után 52-55%-ra le ment. Ettől lejjebb sose. De ez már jó itt már a penész nehezebben jön ki.
Amit lehet még tudni róla és a ceresit is így működik csak nem írják rá, hogy ha a vizet nem kiöntjük hanem össze gyűjtjük akkor nyáron vödörbe öntve ki lehet párologtatni a vizet belőle és újra használható kalcium klorid marad vissza. Így a 10 kiló végtelen sokáig elég. Mellesleg egy tél alatt 4 kilót használtam el és nyári párologtatás után 3,8kilót nyertem vissza."



4 megjegyzés:

Monika írta...

jaj, a penész! ismerem a régi otthonunkból.:(
Nagyon nem jók ezek a műanyag nyílászárók,mert a lakásnak levegőznie KELL. Nálatok milyen van?

Szera írta...

Szép, fa ablakaink vannak! ;)

Juccantó írta...

Ez éppen jókor jött....eddig tablettát használtunk,de hamar pótolni kell nagyon drága....Köszönöm a hasznos információt:)

Szera írta...

Olvastam, hogy egy hölgy levágta az ásványvizes palack felét, harisnyát húzott rá és abba tette a sót. Lecsöpögött a víz a palackba.