2016. november 16., szerda

Egyszerű...

... és finom!


Éreztetek már tömény darált pirított szezámmag illatot? Ha még nem, ezen recept elkészítése után másba sem akartok majd szagolni, csak darált pirított szezámmagba! :) Annyira, de annyira finom, ízre és illatra is! Villámgyorsan elkészülő recept és nagyon sok mindenhez használható. Például sült zöldségek mellé, salátákhoz, de akár tésztára szósznak is el tudom képzelni.
Pirított szezámmagos joghurt szósz (vegán, gluténmentes)
Hozzávalók:
- 6-8 evőkanál szezámmag
- 250-300 ml szójajoghurt/natúr joghurt
- 1-2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1/2 teáskanál só
- csipet fehérbors
- olívaolaj, tálaláshoz
Száraz teflonserpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot 4-6 perc alatt. Öntsük a magot a robotgépbe/darálóba és aprítsuk/daráljuk porrá (ekkor szagoljunk bele).
Tegyük egy tálkába a joghurtot, keverjük bele a darált szezámmagot, ízlés szerint adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk és borsozzuk. Tálaljuk egy kevés olívaolajjal meglocsolva.
Köszönön a receptet Zizi! :)


2 megjegyzés:

Éva írta...

Engem meggyőztél nagyon finom lehet!

Szera írta...

Éva, kedves! Kipróbáltam és nagyon finom! ;)