2015. szeptember 25., péntek

Hogyha...

... a dezodor már nem segít. A világ legjobb dezodorjának receptjét adom most közre. Több ismerősnek készítettem már többször is. Van, aki nem is használ mást. Engem sajnos valamiért irritált, talán a szódabikarbóna, de most felvettem a harcot. :)


1 evőkanál étkezési szódabikarbónát és 1 evőkanál kukuricakeményítőt átszitáltam egy kis tálba.
1 evőkanál sheavajat, ha nincs otthon, akkor 1 evőkanál kókuszzsírt, ha azt sem találunk, akkor 1 evőkanál pálmazsírt( tudom, hogy sokan féltik az emberszabású majmokat attól, hogy a pálmaolaj miatt az élőhelyüket és az életüket komoly veszély fenyegeti, olyan jó lenne ebben is kiegyensúlyozottan gondolkodni, nekem még volt itthon, meggondolás tárgyát képezi, hogy a jövőben veszek-e.) felolvasztottam és belekevertem a porszerű anyagokat. Ilyenkor még nagyon folyékony, jól kikeverem. Most jön a néhány csepp illóolaj, én gyógyszertárban vettem - gyógyszertári citrom- és levendulaolajat. Most citromolajat tettem bele. Átöntöttem egy picike krémestartályba, szép lassan kihűlt és megdermedt. Nyáron érdemes hűtőszekrényben tartani, ilyenkor fölösleges. Fürdés után, miután szárazra töröltük magunkat, kb borsónyit kenünk a bőrünkre, de ezt mindenki kitapasztalja, ne lepődjetek meg, hogy a kezetek melegétől el kezd olvadni. ENNYI. Egész napra megfeledkezhettek a kellemetlen szagokról, a hónap bizonyos napjain vagy stresszes helyzetben, esetleg komoly hormonváltozásokkor kellemetlen lehet az izzadás, ill. annak következményei. Ez a dezodor nem akadályozza meg az izzadást és ez fontos, de nem engedi, hogy elszaporodjanak bizonyos baktériumok, amik a kellemetlenséget okozzák. A fent említett olajok segítik a fertőtlenítést, hasonlóan a teafaolajhoz. Jó minőségű és elfogadható áru kapható kapható a DM-ben, saját márkás termékként. Akkor, hajrá! :) Ha valaki elkészíti és használja, nagyon szívesen veszem, ha megosztja a tapasztalatait! :)



A kép: Internet



3 megjegyzés:

erdoseva55 írta...

De jó! Mi is hasonlóan készítjük :)

Eszter/SubRosa írta...

Nem ilyet kaptam tőled a saját készítésű mosószereddel, szappanjaiddal együtt? A leírás alapján annak tűnik, és valóban nagyon hatásos, mint a többi készítményed is.

Szera írta...

Éva! :) <3
Eszter! Hasonlót kaptál, igen! Örülök, hogy beváltak! :) <3