2015. szeptember 26., szombat

Úgy...

... tartják, a pénz mozgatja a világot. Ebben van némi igazság, elvégre pénzen tudunk ételt és ruhát venni, lakást vásárolni vagy bérelni. "A pénznek nagyon fontos szerepe van a társadalmunkban - mondja egy pénzügyi magazin szerkesztője. - Ha a pénz egyszer csak megszűnne, egy hónapon belül káosz uralkodna, és háború törne ki."
 Pénzért persze nem lehet mindent megkapni, Arne Garborg, norvég író azt mondta, hogy pénzen "vehetsz ételt, de étvágyat nem; gyógyszert, de egészséget nem; puha ágyat, de pihentető alvást nem; ismeretet, de bölcsességet nem; szórakozást, de örömet nem; ismerősöket, de barátokat nem; szolgákat, de hűséget nem."
 Ha valaki kiegyensúlyozottan gondolkodik, akkor csak eszközként tekint rá, és nem az a célja, hogy minél többet szerezzen belőle. Így igazi megelégedést érezhet. A Biblia erre figyelmeztet: "a pénz szeretete mindenfajta ártalmas dolognak gyökere, és erre a szeretetre törekedve némelyek... sok fájdalommal szegezték át magukat" (1Timóteusz 6:10)


Te, hogyan gondolkodsz a pénzről? Ha megvizsgálod, hogyan gondolkodsz a pénzről, talán úgy fogod érezni, hogy kiigazítást kell tenned. Kérdezd meg magadtól:... Ha kíváncsi vagy a kérdésekre, kattints ide: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201509/bibliaversek-a-penzrol/
A kép forrása: internet

Nincsenek megjegyzések: