2015. szeptember 27., vasárnap

Ha...

... szombat, akkor bibliatanulmányozás.


http://szera-szera.blogspot.hu/2015/09/ha_19.html - Mikor fog véget érni a szenvedés?


Nincs olyan ember, aki ne tenné fel ezt a kérdést, hiszen egy világméretű fájdalomról van szó! Nem beszélve a saját életünkről!


Mikor fogja Isten megszüntetni a gonoszságot a földön? Jézus beszélt egy jelről, amely a vég közeledtét mutatja. A jelenlegi világesemények veszélyeztetik az emberiség fennmaradását, és azt jelzik, hogy "a világrendszer befejezésének" az idején élünk.


"Míg az Olajfák hegyén ült, a tanítványok külön odamentek hozzá, és ezt mondták: "Mondd meg nekünk, mikor lesznek meg ezek, és mi lesz a jele a jelenlétednek és a világrendszer befejezésének?" (Máté 24:3)


"Mert nemzet támad nemzet ellen, és királyság királyság ellen, és lesznek élelmiszerhiányok meg földrengések egyik hely után a másikon. Mindez a gyötrő fájások kezdete. Akkor nyomorúságra adnak titeket, és megölnek benneteket, és gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt. Továbbá akkor majd sokan elbotlanak, és elárulják egymást, és gyűlölni fogják egymást. És sok hamis próféta támad, és sokakat félrevezetnek; és a törvénytelenség növekedése miatt a legtöbb emberből kihűl majd a szeretet. De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben. És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég." (Máté 24: 7-14)


"mert akkor nagy nyomorúság lesz, olyan, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, nem, és nem is lesz többé. Bizony, ha azok a napok meg nem rövidíttetnének meg, nem részesülne megmentésben egyetlen test sem; de a választottak miatt megrövidíttetnek azok a napok." (Máté 14:21,22)


Egy hét múlva innen folytatjuk. Addig is szép hetet, hasznos elmélkedést kívánok mindenkinek!



Fotó: internet



Nincsenek megjegyzések: