2015. május 6., szerda

Te...

... is sokat hallasz mostanában a világvégéről? Ez a téma foglalkoztatja az embereket, hiszen feszült politikai helyzet van az egész világon, pusztul a Föld, ezek miatt sokak szívébe félelem költözött.
Te mit gondolsz, mit jelent a világvége?


Mi jut eszedbe, amikor az hallod, hogy "közel a vilávége"? Egy aszteroidabecsapódásra gondolsz, amelyben elpusztul az egész föld? Vagy egy ökológiai katasztrófára? Esetleg egy harmadik világháborúra? Egyesek aggódva gondolnak a világvégére, mások viszont kétlik, vagy egyenesen nevetségesnek tartják, hogy eljönne.


A Biblia beszél a vég eljöveteléről (Máté 24:14). Ugyanerre az eseményre utal az "Isten nagy napjának háborúja" és a "Har-Mageddon" kifejezéssel is (Jelenések 16:14,16). Hogy pontosan miről van szó, abban a vallások nem értenek egyet, és sok elvont és baljós elképzelés létezik. De a Biblia egyértelműen feltárja, hogy a világvége mit jelent és mit nem. Isten Szavából az is tisztán látszik, hogy közel van-e ez az esemény. Sőt, azt is megtudhatjuk belőle, hogy hogyan élhetjük túl. Először tisztázzunk néhány félreértést, és nézzük meg, hogy mit is jelent a világvége a Biblia szerint.
Ha érdekel a válasz, kattints ide: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20150501/vilagvege-biblia/


Nincsenek megjegyzések: