2014. szeptember 9., kedd

Ma...

... a kezembe került Vízváry Mariska szakácskönyve. Jó volt olvasni a bevezetőt, ahol méltatta a jó háziasszonyt! :) Felhívta a figyelmet, hogy ne legyünk panaszkodóak, hiszen a legfinomabb ebéd is nehezen csúszik le, ha a családtagok azt hallgatják evés közben, mennyit kellett járkálni az alapanyagokért, hogy milyen drága minden és ehhez hasonló gondolatokat, akkor... hm.
Találtunk egy receptet, amit nekem írt! :) Persze, ez csak vicc, de nagyon megörültem neki! Szerettem volna friss majonézes zöldségeket az asztalra tenni, de nem mertem nyers tojással elkészíteni, a bolti meg teli-tele van mindenféle anyaggal, ami nem kell a szervezetünknek.
DE! Mariska segítségemre sietett. Megosztom veletek is a receptjét, hátha valaki más is örömmel fogadja! A fotó a mai közös délután emléke, Edit, Róza, Nóra és én kávéztunk, Marci édesen alukált. Jó volt!


Majonéz főtten


Ahány nyers tojássárgája, annyi deci tejfölt összehebarunk vele és tűzre téve, folytonos keverés közt, egész sűrűre fözzük. A tűzről levéve, kihűtjük és csak mikor egészen hideg, cseppenként olajat keverünk hozzá, 3 tojásonként fél decit számítva. Aztán sózzuk és citrommal savanyítjuk.




Fénykép


Fénykép: Köszönöm a szép napot! :) Szuromi-Pataki Róza, Edit Takács, Nóra és Marci! <3

2 megjegyzés:

Monika írta...

Nagyon köszönöm a majonéz receptet,ki fogom próbálni!!!!!!Én is utálom a sok melléket,amiket beleraknak.És már jelez is a szervezetem,hogy sok-k neki.

Nagyon szép délutánod volt ,örülök neki!!!!

Szera írta...

Köszönöm! <3