2014. szeptember 29., hétfő

Sokat...

... hallani mostanában a klímaváltozásról. Konferenciákat tartanak a világ vezető államai, tüntetéseket a "zöldek". A változás gyakorlatilag semmi. Közben a természet járja a "saját útját", mi csak nézzük, átéljük a változásokat és felmerül a kérdés: El fogja pusztítani az ember a földet? Vannak emberek, akik homokba dugják a fejüket, mit tehetnék? felkiáltással és szerintem félelemmel a szívükben. Megtehetjük, hogy úgy teszünk, mintha nem is, pedig DE!


A nemzedékek több ezer éve jönnek-mennek, de a föld változatlanul biztosítja az életfeltételeket - legalábbis eddig így volt.
 A II. világháború óta soha nem látott mértékben gyorsultak fel az események. Csupán egy emberöltő alatt óriási változások mentek végbe a közlekedésben, a kommunikációban és a technika más területein is, ami váratlan eredményeket produkált a gazdasági életben. Sokan olyan életszínvonalat értek el, mely korábban elképzelhetetlen volt. Időközben a föld népessége megháromszorozódott.
 Mindezért nagy árat kellett fizetni. Az emberi tevékenység olyannyira károsítja a föld természetes körforgásait, hogy hamarosan nem fogják tudni fenntartartani az életet. Néhány tudós szerint egy új földtörténeti korba az antropocén korba léptünk be, amelyben az emberek egyre nagyobb mértékben változtatják meg a földfelszínt.
 A Biblia jövendölt egy olyan időszakról, amikor az ember pusztítani fogja a földet (Jelenések 11:18).
Sokan eltűnődnek, vajon a mi időnkben teljesedik-e ez. Meddig fajul még a föld pusztítása? Eljutunk egy olyan pontra, amikor már nem lehet helyrehozni a károkat? El fogja pusztítani az ember a földet? Érdekelnek a válaszok? Kattints ide és olvasd el. http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20140901/elpusztul-a-fold/

Nincsenek megjegyzések: