2015. augusztus 9., vasárnap

Ha...

... szombat, akkor bibliatanulmányozás.
Az elmúlt alkalommal arról beszélgettünk, hogy: Miért jött Jézus a földre?
Hogyha elgondolkodunk a kérdésekre adott válaszokon, felmerülhet bennünk a kérdés: Miért van szükségünk váltságra?
 A váltság kifizetésével meg lehet menteni valakinek az életét.


 "De ha az ökör már korábban is öklelős volt, és figyelmeztették a gazdáját, de nem vigyázott rá, és az megölt egy férfit vagy egy nőt, akkor a bikát kövezzék meg, és a gazdája is halállal lakoljon. 30 Ha váltságot vetnek ki rá, akkor adja meg a megváltási árat a lelkéért, mindazt, amit kivetnek rá." (2Mózes 21:29, 30)

Isten nem akarta, hogy az emberek megöregedjenek és meghaljanak. Honnan tudjuk ezt? Isten azt mondta az első embernek, Ádámnak, hogy ha nem engedelmeskedik, ami a Biblia szerint bűn, meghal. Ha Ádám nem vétkezett volna, soha nem hal meg.




"Jehova Isten még ezt a parancsot is adta az embernek: A kert minden fájáról ehetsz megelégedésig.  De ami a jó és rossz tudásának a fáját illeti, arról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.” (1Mózes 2:16,17)

 "Ádám életének napjai összesen kilencszázharminc évet tettek ki, majd meghalt." (1 Mózes 5:5)



A Biblia feltárja, hogy a halál Ádám miatt sújtja az emberiséget. Ádám az összes leszármazottjának továbbadta a bűnt, és az érte járó büntetést, a halált. Azért van szükségünk váltságra, hogy megszabaduljunk ettől a büntetéstől.

 "Ezért van, hogy amiképpen e g y ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek . . ." (Róma 5:12)

" Mert a bűn zsoldja a halál, az ajándék pedig, amelyet az Isten ad, örök élet Krisztus Jézus, a mi Urunk által." (Róma 6:23)


 Ki tud váltságot adni értünk, hogy megszabadítson a haláltól? A halálunk a saját bűneinkért járó büntetés. Mivel gyarlók vagyunk, senkiért sem adhatunk váltságot.


 "Senki nem válthatja meg még testvérét sem, Nem adhat érte váltságot Istennek (Lelkük megváltási ára oly magas, Hogy időtlen időkig kifizetetlen marad),  Hogy tovább éljen, mindörökké, és ne lássa meg a sírgödröt." (Zsoltárok 49:7-9)


A jövő héten arra a kérdésre keressük a Biblia válaszát, hogy: Miért halt meg Jézus?


Addig is szép hetet és hasznos elmélkedést kívánok!

Fotó: internet
















4 megjegyzés:

Monika írta...

Miért jött? Mert Isten szereti az embert: " Úgy szerette az Isten a világot,hogy Egyszülött fiát adta,hogy aki hisz benne,nem veszik el,hanem örök élete lesz." János 3:16

Szera írta...

Bizony! Ő szeret minket! Már csak az a kérdés, hogy mi szeretjük Őt?

Monika írta...

Nagyon -----♥

Szera írta...

♥♥♥