2015. augusztus 1., szombat

Ha...

... szombat, akkor bibliatanulmányozás.
A múlt heti témánk http://szera-szera.blogspot.hu/2015/07/ha_26.html után arra keressük a Biblia válaszát, hogy: Miért jött Jézus a földre?
 Isten áthelyezte Fiának az életét az égből egy Mária nevű zsidó szűz méhébe. Tehát Jézusnak nem volt emberi apja.




"Ezért az angyal ezt mondta neki: „Ne félj, Mária, mert kegyet találtál az Isten előtt; 31 és íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, és a Jézus nevet fogod adni neki. 32 Ez nagy lesz, és a Legfelségesebb Fiának fogják hívni, és Jehova Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját, 33 és királyként fog uralkodni Jákob házán örökké, és királyságának nem lesz vége.” 34 Mária azonban ezt mondta az angyalnak: „Hogyan lesz ez, hiszen nekem nincs nemi kapcsolatom férfival?” 35 Válaszul az angyal ezt mondta neki: „Szent szellem száll reád, és a Legfelségesebb ereje árnyékol be téged. Ezért is lesz, hogy a születendőt szentnek fogják hívni, Isten Fiának." (Lukács 1:30-35)


Több oka is van annak, hogy Jézus a földre jött:
1. Azért, hogy megtanítsa az igazságot Istenről.
2. Hogy példát mutasson, hogyan cselekedhetjük Isten akaratát, még a nehézségek közepette is.
3. Hogy "váltságul adja" tökéletes életét.




Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és hogy lelkét váltságul adja cserébe sokakért.” (Máté 20:28)


De! Miért van szükségünk váltságra? A jövő héten erre a kérdésre keressük a Biblia válaszát! Addig is, szép hetet és hasznos elmélkedést kívánok! ♥


Perfect analogous color scheme for a soothing pattern of purples and blues. #extremeBeauty #photography
Fotó: Pinterest









Nincsenek megjegyzések: