2015. június 13., szombat

Nyári...

... és frissítő "receptjeim". Azért van idézőjelben, mert talán túlzás azt mondani. :)
Én úgy készítem el a nyári gyümölcslevest, hogy simára keverek 2 csomag tejszínízű pudingport, 6 evőkanál cukrot (nálunk ennek megfelelő édesítőszert), 3 cs. vaníliás cukrot vagy vanília aromát és 2 liter tejet. Lassú tűzön, állandó keverés mellett felfőzöm. Amikor leveszem a tűzről, öntök hozzá fél liter főzőtejszínt. Megkeverem, amikor szobahőmérsékletű lesz, belevágom a friss gyümölcsöket. Kedvencem a banán és az őszibarack. DE! Bármilyen idénygyümölcs megteszi. Lefedem, hűtőbe teszem és tálalásig ott tartom. Mi nagyon szeretjük! :)
Nyári "itó": Egy nagy kancsónyi gyümölcsteát főzök, olyat, amibe nincs szálas fekete tea, mert ez bizony nem tesz jót ebben a hőségben. (nem úgy télen, mézzel, citrommal! :) ). Nem ízesítem semmivel. Amikor poharakba töltöm, akkor teszek bele jégkockát, friss mentalevelet, citromfűlevelet (természetesen a kertünkből!), karikára vágott, friss citromot. Az Aldiban rendszeresen lehet kapni olyat, aminek nem kezelt a héjja és így bátrabban teszem bele. Ezek az én nyári kedvenceim! Lehet, hogy nem volt benne semmi újdonság, de hátha! Szép hétvégét kívánok mindenkinek! ♥♥ ♥♥ ♥♥





Fotó: internet

3 megjegyzés:

Monika írta...

Mindig van újdonság,én nagyon köszönöm,hogy megosztottad!+!!!!!!!Banánt még soha nem tettem gyümölcslevesbe,de ki fogom próbálni!

Timi írta...

Gyümölcslevesbe én is szoktam pudingport keverni a liszt helyett :o) De én eddig simán vízből és tejfölből csináltam...ki fogom próbálni a te receptedet is, mert nagyon jól hangzik!!! :o) Köszi!!!!

Szera írta...

Lányok!Egészségetekre!...♥♥ ...♥♥ ...♥♥