2015. június 30., kedd

Elgondolkodtál...

... már azon, hogy vajon a tudomány felülírja-e a Bibliát? Te mit gondolsz erről?


Van mobiltelefonod vagy számítógéped? Használod az internetet? Jobban lettél vagy meggyógyultál valamilyen új orvosi felfedezésnek köszönhetően? Szoktál repülni? Ha igen, akkor te is élvezed a tudomány jótékony hatásait.
A tudomány valóban rengeteget fejlődött, de számos tudós elismeri, hogy még mindig sok az ismeretlen, és talán a megismerhetetlen is.
- A biológusok nem értik teljesen az élő sejtben zajló folyamatokat. A tudomány még nem adott átfogó választ azokra a kérdésekre, hogy a sejtek hogyan használják fel az energiát, hogyan állítják elő a fehérjéket, és hogyan osztódnak. Ez persze, csak egy példa a sok közül!
Azt mindannyian tudjuk, hogy bár rendkívül hasznosak a tudományos kutatások, könnyebbé teszik a mindennapjainkat, de nagyon sok kérdésünkre nem tudja megadni a választ!


A Biblia nem állítja magáról, hogy tudományos kézikönyv lenne. Az írói azonban pontos megállapításokat tettek olyan témákban, melyek számot tarthatnak a ma élő tudósok érdeklődésére.
Néhány példát találhatsz erre, ha rákattintasz a linkre. Ezen kívül sok hasznos és érdekes dolgot is olvashatsz arról, hogy a tudománynak korlátai vannak és vannak dolgok, amiben nem tud segíteni.
http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20150601/mindennapi-tudomany/

Nincsenek megjegyzések: