2015. június 24., szerda

Egészség...

... erre a szóra talán mindannyian felkapjuk a fejünket. Minél inkább idősödünk, annál több fájdalmas dolgot láttunk már és talán sokan úgy érezzük, hogy amit lehet, megtennénk azért, hogy egészségesebbek legyünk.


Ki szeret beteg lenni? A betegség a legjobb esetben is kellemetlenséggel és költségekkel jár. Nem csak arról van szó, hogy rosszul érzed. Talán nem tudsz dolgozni vagy iskolába menni, pénzt keresni, vagy gondoskodni a családodról. Még az is előfordulhat, hogy valakinek a segítségére szorulsz, vagy méregdrága gyógyszerekre és kezelésekre van szükséged.
 Ezért is szokták mondani, hogy a megelőzés a legjobb orvosság. Persze vannak betegségek, amelyeket lehetetlen elkerülni, de sokat tehetsz azért, hogy enyhítsd a tüneteket, vagy megelőzz bizonyos betegségeket. Figyelj meg öt javaslatot, melyek segítenek, hogy egészségesebb legyél.
1. Figyelj oda a higiéniára.
2. Biztonságos forrásból szerezz vizet.
3. Figyelj oda az étrendedre.
4. Mozogj eleget.
5. Aludj eleget.


Ha szívesen olvasnál bővebben ezekről a javaslatokról, nincs más dolgod, mint ide kattintani: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201506/mit-tehetsz-egeszsegedert/





Fotó: internet

Nincsenek megjegyzések: