2015. június 28., vasárnap

Ha...

... szombat, akkor bibliatanulmányozás. Az elmúlt heti gondolatokat követve: http://szera-szera.blogspot.hu/2015/06/ha_21.html , ma megvizsgáljuk, hogy: Miről szól a Biblia?


(Sokan válaszolnak erre a kérdésre, hogy én tudom, van az ószövetség, meg az új, az ószövetség a zsidóknak, az újszövetség a keresztényeknek szól. Amikor kiskamasz voltam, nagyon szerettem volna egy Bibliát, a katolikus pap, akihez hittanra jártam, azt mondta, hogy ad egy újszövetségit, olvassam azt, nekünk ennyi elég. Vajon, tényleg? Megérthetjük Isten szándékát így is? Ma már tudom, hogy nem.)


A Biblia fő témája az, hogy Istennek szeretetteljes szándéka van az emberiséggel. Elmondja, miért veszítette el az ember a kezdetek kezdetén azt a lehetőséget, hogy paradicsomi körülmények közt örökké éljen a földön. Kifejti, hogyan lesz ismét paradicsom a föld.


"És letöröl minden könnyet  a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak. És Az, aki a trónon ül, ezt mondta: "Íme! Mindent újjáteszek!" Ezt is mondta: "Írd meg, mert megbízhatók és igazak ezek a szavak." " Jelenések 21: 4, 5


A következő héten folytatjuk a gondolatmenetet, addig is hasznos elmélkedést kívánok!


Nincsenek megjegyzések: