2017. február 20., hétfő

Hogyan...

 ...élhetünk boldog családban? A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!


2. LEGYÉL HATÁROZOTT, HA KELL
MIT MOND A BIBLIA? „A férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és e g y testté lesznek” (1Mózes 2:24). Lehetséges, hogy a szüleitek még a házasságkötésetek után is felelősnek érzik magukat értetek, és talán a szükségesnél jobban bele szeretnének folyni az életetekbe.


Ami a velük ápolt kapcsolatot illeti, neked és a házastársadnak kell megegyeznetek abban, hol húzzátok meg a határt. A döntéseteket pedig szeretettel tudassátok a szüleitekkel. Legyetek nyíltak és egyenesek, de ne bántsátok meg őket (Példabeszédek 15:1). Az alázat, a szelídség és a hosszútűrés segíteni fog szeretetteljes kapcsolatban maradni a szüleitekkel, és továbbra is elviselni egymást szeretetben (Efézus 4:2).


MIT TEHETSZ?
  • Ha amiatt aggódsz, hogy a szüleitek túlzottan belefolynak az életetekbe, nyugodt körülmények között beszéld meg ezt a házastársaddal.
  • Közösen döntsétek el, hogyan fogjátok kezelni ezeket a helyzeteket.

PRÓBÁLJATOK MEGÉRTŐEK LENNI

Nagyon fontos megértenetek a szüleitek érzéseit és nézőpontját. Semmi rosszat nem akarnak nektek, csak őszintén törődnek veletek. Nehéz lehet nekik önálló családként tekinteni rátok. Lehet, hogy úgy érzik, magukra maradtak. De ha követitek a Biblia alapelveit, és őszintén beszéltek az érzéseitekről, akkor a szüleiteknek is meg tudjátok adni a kellő tiszteletet, és a házasságotok sem szenved kárt.

KÉRDEZD MEG MAGADTÓL:

  • Miért természetes az a házastársam szüleinek, hogy érdeklődnek irántunk?
  • Mit tegyek, hogy a házastársam legyen az első az életemben, ugyanakkor a szüleim iránt is kimutassam a tiszteletemet?
Fotó: Internet

A következő héten is szeretettel várlak benneteket egy kis együttgondolkodásra!


Nincsenek megjegyzések: