2017. február 27., hétfő

Hogyan...

...élhetünk boldog családban? A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!


6. TÉMA

Amikor megszületik az első baba

„A fiak Jehovától kapott örökség” (Zsoltárok 127:3)
Egy kisbaba születése leírhatatlan öröm, de egyben kimerültséggel és aggodalmakkal is jár. Újdonsült szülőkként meglepődve vehetitek észre, hogy minden időtöket és energiátokat a kisbabátok köti le. Az alváshiány és az érzelmi változások feszültséget okozhatnak közöttetek. Mindkettőtöknek alkalmazkodnotok kell az új helyzethez, hogy törődni tudjatok a picivel is, és egymással is. Hogyan segít a Biblia tanácsa megküzdeni ezzel a feladattal?

1. HOGYAN VÁLTOZTATJA MEG A KISBABA AZ ÉLETETEKET?

MIT MOND A BIBLIA? „A szeretet hosszútűrő és kedves.” Ezenkívül a szeretet „nem keresi a maga érdekeit, nem válik ingerültté” (1Korintusz 13:4, 5). Kezdő anyukaként természetes, hogy szinte minden figyelmedet a kisbabátokra fordítod. Ám lehet, hogy a férjed úgy érzi, elhanyagolod őt. Ezért ne feledd, hogy rá is figyelned kell. Ha türelmes és kedves vagy vele, érezni fogja, hogy szükséged van rá, és hogy ő is részt vehet a gyermeketekkel járó teendőkben.
„Ti férjek. . . továbbra is az ismeretnek megfelelően lakjatok velük” (1Péter 3:7). Gondolj arra, hogy a feleséged a legtöbb energiáját a picire fordítja. Mivel új felelősség hárult rá, időnként feszült, kimerült, vagy akár még lehangolt is lehet. Néha talán mérges rád, de próbálj meg nyugodt maradni, hiszen „jobb a haragra lassú ember annál, aki erős” (Példabeszédek 16:32). Legyél megértő, és támogasd őt, amennyire csak tudod (Példabeszédek 14:29).

MIT TEHETSZ?
  • Ha apa vagy: Segíts a feleségednek gondoskodni a kisbabáról, akár még éjjel is. Annyi időt tölts a feleségeddel és a kicsivel, amennyit csak tudsz. Inkább más tevékenységektől vond el az időt.
  • Ha anya vagy: Amikor a férjed felajánlja, hogy segít ellátni a kisbabát, fogadd el a segítségét. Még ha nem is tökéletesen végzi el a feladatot, ne kritizáld, inkább kedvesen mutasd meg neki, hogyan csinálhatná jól.
Fotó: Internet

A következő héten is szeretettel várlak benneteket egy kis együttgondolkodásra!

Nincsenek megjegyzések: