2017. március 5., vasárnap

Hogyan...

...élhetünk boldog családban? A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!


2. ERŐSÍTSÉTEK MEG A KAPCSOLATOTOKAT


MIT MOND A BIBLIA? „E g y testté lesznek” (1Mózes 2:24). Még ha bővült is a családotok egy kis jövevénnyel, ne feledjétek, hogy ti ketten vagytok egy test. Tegyetek meg mindent, hogy erős maradjon a köztetek lévő kötelék.
Feleségek, legyetek hálásak a férjetek segítségéért és támogatásáért. Értékelő szavaitok olyanok lehetnek, mint a „gyógyír”, vagyis jó hatással lehetnek rájuk (Példabeszédek 12:18). Férjek, mondjátok el a feleségeteknek, mennyire szeretitek és értékelitek őt. Dicsérjétek meg, amiért ügyesen gondoskodik a családotokról (Példabeszédek 31:10, 28).
„Senki se keresse a maga hasznát, hanem a másikét” (1Korintusz 10:24). Mindig azt tegyétek, ami a házastársatoknak a legjobb. Szakítsatok időt rá, hogy kettesben beszélgessetek. Dicsérjétek meg és hallgassátok meg egymást. Önzetlenül törődjetek egymás szexuális szükségleteivel. A Biblia ezt mondja: „Ne fosszátok meg egymást attól, csak kölcsönös megegyezésből” (1Korintusz 7:3–5). Ezért őszintén beszéljetek erről a témáról is. Türelemmel és együttérzéssel meg tudjátok erősíteni a kapcsolatotokat.

MIT TEHETTEK?
  • Szakítsatok időt egymásra.
  • Apró figyelmességekkel fejezzétek ki a házastársatoknak, hogy szeretitek őt. Például küldjetek neki üzenetet, vagy lepjétek meg egy kis ajándékkal.
 Fotó: Internet
A következő héten is szeretettel várlak benneteket egy kis együttgondolkodásra!


Nincsenek megjegyzések: