2016. december 18., vasárnap

Hogyan...

...élhetünk boldog családban? A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!


4. TÉMA

Hogyan bánhattok ügyesen a pénzzel?

„A tervek tanácskozással szilárdulnak meg” (Példabeszédek 20:18)

Mindannyiunknak szükségünk van pénzre, hogy gondoskodni tudjunk a családunkról (Példabeszédek 30:8). Igen, „a pénz. . . oltalom” (Prédikátor 7:12). Talán nem könnyű házaspárként a pénzről beszélgetnetek, de ne engedjétek, hogy az anyagiak miatt feszültség legyen köztetek (Efézus 4:32). Bízzatok meg egymásban, és működjetek együtt, amikor pénzügyekről hoztok döntést.


 1. TERVEZZETEK MEGFONTOLTAN

MIT MOND A BIBLIA? „Ki az közületek, aki, ha tornyot akar építeni, nem ül le előbb, és nem számítja ki a költségeket, hogy lássa, telik-e neki arra, hogy elkészüljön vele?” (Lukács 14:28). Nagyon fontos, hogy együtt tervezzétek el, mire költitek a pénzeteket (Ámós 3:3). Beszéljétek meg, hogy mire van szükségetek, és mennyit költhettek (Példabeszédek 31:16). Ne vegyetek meg valamit csak azért, mert van rá pénzetek. Igyekezzetek elkerülni az adósságot. Csak annyit költsetek, amennyitek van (Példabeszédek 21:5; 22:7).
MIT TEHETTEK?
  • Ha marad pénzetek a hónap végén, együtt döntsétek el, hogy mire fordítjátok.
  • Ha mínuszban vagytok, tervezzétek el, hogyan fogjátok csökkenteni a költségeket. Például, ha gyakran vásároltok készételeket, gondoljátok át, olcsóbb lenne-e, ha otthon főznétek.
Fotó: Internet
A következő héten is szeretettel várlak benneteket egy kis együttgondolkodásra!

Nincsenek megjegyzések: