2014. szeptember 6., szombat

Játék...

... !
Volna kedved velem játszani? :)
A teendőd: ossz meg velem egy szép gondolatot vagy üzenj nekem valamit, ami a szívedből szól.
A nyeremény az "ősz" című képem másolata. Sorsolás: 2014. 09. 21.
Várom a játszótársakat!


27 megjegyzés:

Monika írta...

Úgy örülök,hogy a blogon is itt vagy!!!!
Gondolkozom még a gondolaton.:)

Timi írta...

Én is gondolkozom rajta.. :o)

Szera írta...

:) <3

Monika írta...

Megvan! A legkedvesebb : "Nem kívánok ragyogást, pénzt, dicsőséget. Csak egy tűzhelyet kívánok. Hívó lámpafényt, meleget azoknak, akiket szeretek. Egy darab kenyeret, csendet, pár halk szót, jó könyvet és kevés embert. De az aztán Ember legyen!
Fekete István "

Tudom,hogy te is így gondolod.:)

Szera írta...

Mamka! Telitalálat! :) Köszönöm! <3

Kavics írta...

Kedves Szera!
Mamkától találtam az oldaladra és ha megengeded, akkor én is küldök Neked egy általam igen-igen kedvelt idézetet(mottót) Íme:

“Kellenek a gyökerek: van egy hely a földön, ahol megszületünk, megtanulunk egy nyelvet és fölfedezzük, hogyan boldogultak őseink a nehézségekkel. Eljön az idő, amikor felelősek leszünk ezért a helyért.


Kellenek a szárnyak. Megmutatják nekünk a képzelet végtelen horizontjait, elvisznek minket az álmainkhoz, elvezetnek távoli helyekre. A szárnyak segítenek abban, hogy megismerjük felebarátaink gyökereit, és tőlük is tanuljunk." (Paulo Coelho)
Üdv.: Kavics

Szera írta...

Kedves Kavics! Nagyon örülök neked! :) Köszönöm az idézetet és természetesen te is játszótárs vagy! :) ... és igen, kellenek a gyökerek! <3

VRJúlia írta...

"Olyan szorongásban éltem, mint aki szándékosan elmulaszt, ( bliccel) valamilyen életbevágóan fontos megbízatást. Rengeteg dolgom volt, csak éppen nem tudtam sehol elkezdeni.Sokáig tart, míg az ember megtanulja, hogy tulajdonképpen nincs is semmi dolga, s akkor legtöbbször elkezdi végre valahol."( Márai Sándor- Egy polgár vallomásai)
Idegenként jöttem, hát gondoltam, előbb bemutatkozom :)
Üdv, VRJúlia

Szera írta...

Kedves Júlia! Köszönöm! :)

G.Marta írta...

Én is idegenként, Mamkának köszönhetően találtam a blogodra. Ezért játékon kívül egy csodálatos köszöntő lenne a "belépőm", fogadja mindenki szeretettel:

" Ma imádkoztam érted, és tudom, hogy Isten meg kellett, hogy hallgassa. Éreztem a választ a szívemben, bár Ő nem szavakkal beszélt. Nem kértem gazdagságot és hírnevet, tudtam, hogy téged ezek nem érdekelnek. Sokkal tartósabb kincseket kértem Tőle. Azt kértem Tőle, hogy legyen melletted minden új nap kezdetekor. Hogy adjon neked egészséget, áldjon meg, és küldjön neked barátokat, akikkel együtt járhatod az utadat. Boldogságot kértem számodra a kis és nagy dolgokban egyaránt. De leginkább szerető gondoskodásáért imádkoztam.”
* Elisabeth Elliot *

És most egyik kedvencem a szeretetről:

"Jól tudom: a fényt a szemem itta, a dalt a fülem fogta, a simogatást a kezem érezte, szép utakon a lábam vitt, és a gondolatok a fejemben születtek, mint az ég távoli villódzása, de mindezt a szívem gyűjtötte össze, és belőle lett minden, ami Szeretet.
*Fekete István*Üdv.mindenkinek G.Mártától

Szera írta...

Kedves Márta! Nagyon örülök neked is! :) Itt nincsenek idegenek! Blogbarátok vannak, akik egyszerre vannak ugyanott, persze csak virtuálisan. Találkozik az életük néhány percre vagy évekre! Szeretettel látlak és természetesen te is esélyes vagy! <3

Névtelen írta...

Mammka "elhappolta "/ megelőzött/a kedvencem, de keresek másikat

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Nem baj,akkor nevezek saját verssel/bár nem szoktam közzé tenni őket....mert kezdetlegesek meg az enyémek/de most szeretettel:

Szeretet


Őszidőben,csípős szélben
pipázgat a szép juhász
füstfelhőket eregetve
gondolkodik-enne már.

Mit rejt ma a tarisznyája
mit tett bele szép Erzsók?
Reggel mikor elbúcsuzott
ajkán még a forró csók...

Belenéz a tarisznyába
nem talál ott egyebet
vereshagymát,friss szalonnát
egy fél vekni kenyeret.

Nem elég a jó uzsonna
a juhok is ettek már
Felcihődik,hazaballag
Nyomában a birkanyáj.

Sárga-piros erdő mellett
visz az útja otthonába
madár rebben,szarvas lesgel...
vágyódik már a házába.

Hogy ne vágyna,otthon várja
rózsás arcú kedvesség
melléülve a lócára,benéznek a tarisznyába:
együnk együtt feleség!

Kis bicskával szalonnáznak
Szól a juhász:egyél még
Békességben,szeretetben
Nem oly baj a szegénység

Szera írta...

Emőke! Meghatott, hogy megosztottad a versedet! Nagyon köszönöm! <3

N.D. írta...

Hát akkor játszom én is:

"Hiszem, hogy a képzelet erősebb a tudásnál,
hogy a mítosz igazabb a történelemnél,
hogy az álmok hatalmasabbak a tényeknél,
hogy a remény mindig győzedelmeskedik a tapasztalat felett,
hogy a nevetés az egyetlen gyógyír a bánatra,
és hiszem, hogy a szeretet erősebb a halálnál." Robert Fulghum

Szera írta...

Kedves N.D.! Nagyon köszönöm a szép gondolatpt és hogy játszol velem! :)

vargaera írta...

Kedves Szera, Mammkatol jittem en is Egyik legkedvesebb Wass Albert konyvembol(Mire a fak megnonek) osztanek meg veled egy szep gondolatot:

"Mert a legnagyobb örökség, amit adni lehet az utódnak, az otthon. Egy ház, akármilyen ház. De amelyiknek falát aggódás, szeretet, gondoskodás és a jövendők bizakodó hite emelte föl. És fák. Amiket nem azért ültetett valaki, hogy hasznukat lássa. Nem is azért, hogy önmagát mulassa velük. Hanem azért, mert szépségre és jövendőre gondolt, békességre gondolt és lelke tele volt derűvel. És ültette, egyszerűen azért, mert szerette a fákat és a fákon keresztül akarta elmondani mindazt, ami az otthonnal kapcsolatban felgyűlt benne, s amiket szavakba önteni nem tudott.”

Jucus írta...

Én is Mammkától találtam ide és sokat gondolkodtam! Wass Albert Magukrahagyatottak című könyvéből szeretnék Neked egy gondolatot küldeni:

"(...) a szeretet és a békesség, fiam, a legkisebb kunyhóban is elfér. Nem mindég a nagy házakban élnek boldog emberek."

Nagyon kedves nekem ez a játék!

Timi írta...

"Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában."
Steve Jobs

Szera írta...

Kedves vargaera, Jucus, Timi! Köszönöm nektek! Örülök, hogy játszotok velem! :)

Marton Anita írta...

"Olvass el naponta néhány igaz szót, ...
... bölcs gondolatot, szép verset. Olyat, amit... neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy."

(Müller Péter)

Szeretettel:Anita

Erika írta...

Nem jut eszembe semmi, de Petőfi Emőkének csókot dobok az Alföld széliről.... Ezt ma felolvasom az én szerelmetes páromnak :)

Névtelen írta...

Köszi,Erika!
Hajrá,Óbuda!;-)

N.Zsuzsi írta...

Az igazi összetartozás valószínűleg az élet legnagyobb értéke. És nyilvánvaló, hogy nemcsak szerelmi összetartozásról van szó, hanem barátságról, vagy a nehezen meghatározható “közöm van ehhez az emberhez” érzésről is.

Popper Péter

Szera írta...

Köszönöm Zsuzsi! :)

Anna írta...

"A jó ima ezért mindig megtérés, mindig a hazatalálás csodája, s a legszentebbek ajkáról éppúgy, mint a legbűnösebb ember szájából. És valójában: nincs is más ima, csak ez; amikor a tiszta jót nemcsak kérjük, de el is merjük fogadni Istentől; a hazatalálás imája, a kenyéré, amire -tudjuk - az ég minden angyalai térdet hajtanak."Pilinszky János
sok szeretettel küldöm