receptek sora.
Hústalan feltét, zabpehelyből
Hozzávalók:
- 2 db házi tojás
- 10 evőkanál zabpehely /vagy rizspehely/
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál majoranna
- 1 mokkáskanál bors
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 8 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kókuszzsír
Elkészítés
- 2 db tojást egy villával felverem
- A tojásba belekeverem a pelyhet és a fűszereket
- 20 percig állni hagyom
- Egy serpenyőben felmelegítem a zsírt
- Mokkáskanállal kis adagokat szaggatok a masszából a zsírba, és ellapítgatom
- Kb 2 perc alatt megsütöm az egyik oldalát, majd a megfordítom és a másik oldalát is megsütöm
- Szűrőlapáttal kiszedem
Gondolom hidegen is fogyasztható, de eddig még nem volt ideje sohasem kihűlni. Melegen nagyon finom, ropogós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése