2013. november 20., szerda

Egy...

... nagyon finomnak tűnő receptet osztok most meg veletek, örülök, hogy rátaláltam! :) Bővül a vegetariánus
receptek sora.

Hústalan feltét, zabpehelyből
Hozzávalók:
  • 2 db házi tojás
  • 10 evőkanál zabpehely /vagy rizspehely/
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kókuszzsír
Elkészítés
  1. 2 db tojást egy villával felverem
  2. A tojásba belekeverem a pelyhet és a fűszereket
  3. 20 percig állni hagyom
  4. Egy serpenyőben felmelegítem a zsírt
  5. Mokkáskanállal kis adagokat szaggatok a masszából a zsírba, és ellapítgatom
  6. Kb 2 perc alatt megsütöm az egyik oldalát, majd a megfordítom és a másik oldalát is megsütöm
  7. Szűrőlapáttal kiszedem
Gondolom hidegen is fogyasztható, de eddig még nem volt ideje sohasem kihűlni. Melegen nagyon finom, ropogós.
húspótló feltét

Nincsenek megjegyzések: