2013. szeptember 15., vasárnap

Néhány...

... hete jártam egy nagykereskedésben és már telis-tele voltak a polcok tökökkel, boszorkányokkal és olyan figurákkal, amik a halloweenről szólnak.
Úgy tűnik a kereskedők nagyon jól tudják, hogy hamarosan nagyon keresett cikkek lesznek.
De mit is tudunk erről az "ünnepről"? Megosztok veletek néhány tényt.

"Felétek ünneplik a halloweent? Az Egyesült Államokban és Kanadában ez egy közismert ünnep, melyet minden évben október 31-én tartanak meg. A hozzá kapcsolódó szokások azonban a világ számos más részén is elterjedtek. Vannak olyan ünnepek is, amelyeket bár másképp neveznek, de a fő témájuk ugyanaz: kapcsolattartás a szellemvilággal, beleértve a halottak szellemét, tündéreket, boszorkányokat, sőt az ördögöt és a démonangyalokat is.

Lehet, hogy nem hiszel a földöntúli lényekben, csak azért tartod meg a halloweent, mert jó mókának véled. Sokan viszont ártalmasnak tartják ezeket az ünnepeket.
Nálunk Európában a halottak napját és a halloween különböző változatait tartják meg az emberek."
Sokan hiszik azt, hogy az egyik keresztény ünnep a másik pogány. De így van ez?
"A keresztényekben nem is tudatosul, hogy a mi ünnepünket ülik meg velünk együtt... Mi ennek csak örülünk" (egy hivatásos boszorkány, akit az USA Today című újság idézett) Hátborzongató...
Sok hívő ember talán most csóválja a fejét, hiszen az egyházak is ünneplik a halottak napját. Ez mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, hiszen Isten szabad akaratot adott mindannyiunknak.
DE! Azt tudni kell, hogy a halloweenhez hasonló ünnepek ellentétben állnak a  Biblia tanításaival. A Szentírás például így figyelmeztet: "Ne lehessen találni közötted olyat, aki ... jóslással foglalkozik, mágiát űz, vagy aki előjelek után kutat, varázsló, vagy aki szellemidézőtől vagy jövendőmondótól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez" ( 5Mózes 18:10, 11; 3Mózes 19:31; Galácia 5:19-21 )

Ezek szerint jó, ha tudsz a halloween és más hasonló ünnepek sötét eredetéről.

Egy rendkívül érdekes és tanulságos időegyenest találsz arról, hogy hogyan került az egyházba a VII. században a mindenszentek ünnepe, hogyha erre a linkre kattintasz: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201309/tenyek-a-halloweenrol/

Hasznos elmélkedést kívánok!

Nincsenek megjegyzések: