2013. július 4., csütörtök

Napi...

... szép!

Fénykép: SZÉP NAPOT! | Levendula a lila csoda 
--------------------------------------------
Valaha a kolostorkertek gyógynövényei között is előkelő helyen szerepelt a levendula.
A természetgyógyászok ma elsősorban nyugtató és görcsoldó hatása miatt ajánlják. A teája csökkenti az ideges szívdobogást és a vérnyomást, enyhíti a migrénes fejfájást és a szédülést. 

Idegerősítő, ezért olyan nyugtató gyógyteakeverékekbe teszik, amelyek még nem erős idegnyugtatók, inkább csak segítenek a pozitívabb hangulatra átállni. Bazsalikom, rozmaring és szurokfű hozzáadásával lehet tovább fokozni a hatását.

Az ízletes levendulatea gazdag flavonoid- és keserűanyag-tartalmának köszönhetően a gyomor- és bélpanaszokat is enyhíti. De fűszernövényként is hasznos: sülteket, édességeket és még ecetet is ízesíthetünk vele.

--------------------------------------------
A MediNatural 100%-os LEVENDULA illóolajat itt megrendelheted:  http://webaruhaz.medinatural.hu/termek/levendula_illoolaj.html
--------------------------------------------
Testnek és léleknek egyaránt használ, még a bőrünk is sugárzik, ha érintkezésbe kerül a lila virágok kivonatával. 

A levendula kordában tartja a felesleges faggyútermelést, és tehermentesíti az ereket. Élénkíti a nyirokáramlást, és kisimítja a petyhüdt részeket.

Fertőtlenítő hatásának köszönhetően a levendulaolajjal gyógyíthatók bizonyos bőrgyulladások, égési sérülések, csípések, pattanások, fertőzések is. A napozás utáni szerek adalékaként gondoskodik a szúnyogmentes nyárestékről.

A borogatásra is érdemes csöppenteni belőle. Ha pár cseppet belekeverünk a szokásos testápolónkba vagy egy kis olívaolajba, akkor masszázsra használhatjuk reumás fájdalmak esetén.

MEDINATURAL
--------------------------------------------
Gyógyító növények - aromaterápia, - illóolaj| | Egészség, szépség, vitalitás a természet erejével
Ha még nem követed a MediNatural facebook oldalát Klikk ide  https://www.facebook.com/MediNatural , és lájkolj minket.
--------------------------------------------

2 megjegyzés:

Timi írta...

Ohhhhh!!! Ez csodaszép!!!

Szera írta...

:)