2011. február 10., csütörtök

Köszönöm...


... Gyöngyi... :)

A Barna Ló volt a legöregebb a játékok között. Olyan öreg volt, hogy a szőre helyenként kikopott, látszott alatta a varrás és a farkának nagy részét is kihúzták már, hogy gyöngyöket fűzzenek rá. Bölcs volt, mivel egy sor olyan játékot látott, amelyik büszkén és hetvenkedve érkezett a többi közé, hogy azután szép lassan eltörjön benne a rugó és kidobják. A ló tudta, hogy csak játékok és semmi más nem lesz belőlük. A játékok bűvölete nagyon furcsa és csodálatos, amit csak a Barna Lóhoz hasonló tapasztalt, öreg és bölcs játékok értenek meg igazán.
,,Mi az IGAZI?” - kérdezte egy nap a Nyúl, amikor egymás mellett feküdtek a játékketrec oldalán és várták, hogy Nana kitakarítson náluk. ,,Ez azt jelenti, hogy van valami, ami zümmög benned. Vagy van egy felhúzód?
,,Az igazi nem azt jelenti, ahogy elkészítették”, - válaszolt a Barna Ló. ,,Ez egy olyan dolog, ami megtörténhet veled. Ha egy gyerek nagyon-nagyon sokáig szeret, nemcsak azért, hogy játsszon veled, hanem IGAZÁN, akkor igazi leszel.”
,,És ez fáj?” - kérdezte a Nyúl.
,,Néha” - válaszolta a Barna Ló. ,,De amikor igazi vagy, nem törődsz a fájdalommal.”
,,Ez egyszerre történik meg úgy, mint amikor felhúznak?,” - kérdezte.
Nem történik egyszerre,” - válaszolta a Barna Ló. ,,Azzá leszel. Sok idő kell hozzá, azért nem történik meg olyanokkal, akik törékenyek, vagy éles sarkaik vannak vagy akikre nagyon gondosan kell vigyázni. Általában, mire igazi leszel, a szőröd nagy részét lesimogatják rólad, a szemed kiesik, varrásaid meglazulnak és nagyon kopottá válsz. Ezek a dolgok azonban egyáltalán nem érdekesek, mert ha már igazi vagy, nem lehetsz csúnya, legfeljebb olyan embereknek, akik nem értenek.”

Kép: internet

6 megjegyzés:

Katalin írta...

ez nagyon tetszik,
és az a kép, pláne,
csodaszép ló:)))

Timi írta...

Csodálatos történet és mennyire igaz!!!
Én is varrtam egy rongybabát a kislányomnak még évekkel ezelőtt, a fonal haja már kezd kihullani, de még mindig ő a kedvenc...az igazi...:o)
Köszönöm, Szera, hogy megosztottad velünk !

Szera írta...

Szívesen! :)

Monika írta...

Ez nagyon igaz és gyönyörű!!!!!Bárcsak nem felejteném el!

Kőrösi Mercédesz írta...

De nagyon szép!

Anna írta...

Köszönöm én is.