2011. február 9., szerda

Biztosan...


... sokszor gondolkodtál már azon, hogy

Ha Isten szeretet, miért engedi meg a gonoszságot?

Isten valóban megengedi a gonoszságot. De a földön milliók szinte már szántszándékkal követnek el gonoszságokat. Például háborúkat robbantanak ki, bombákat dobnak gyermekekre, felperzselik a földeket, és éhínségeket idéznek elő. Milliók dohányoznak, majd tüdőrákot kapnak; házasságtörést követnek el, így szexuális úton terjedő betegségekkel fertőződnek meg; mértéktelenül fogyasztanak szeszes italokat, emiatt májzsugorodásuk lesz; és így tovább. Az ilyen emberek nem igazán szeretnék, hogy megszűnjön a gonoszság. Csupán azt szeretnék, ha megszűnne az érte járó büntetés. Amikor learatják, amit vetettek, így kiáltanak fel: „Miért éppen én?” És Istent hibáztatják, amint a Példabeszédek 19:3 mondja: „Az embernek bolondsága fordítja el az ő útát, és az Úr ellen haragszik az ő szíve.” Ha pedig Isten véget vetne gaztetteiknek, tiltakoznának, hogy megfosztják őket cselekvési szabadságuktól.

De vajon meddig nézi el ezt a sok gonoszságot, ami most sújtja az embereket?

Mit ír erről a Biblia?

Mert pontos és korrekt válaszokat találhatsz benne! :)

Ha szeretnél egy könyvet - mindenfajta kötelezettség nélkül -, melynek címe:
Mit tanít valójában a Biblia?, kérlek, írj nekem egy személyes e-mailt és én szeretettel küldöm neked ezt a csodálatos olvasnivalót! :)

Kép: http://benjaminsternke.typepad.com/photos/uncategorized/2008/05/25/...

1 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

A legtöbbet hallott kérdés, amikor különféle hátterű, különféle műveltségű, más-más neveltetésű emberekkel beszélgetünk. Ez a szembeállítás (csak a következmény maradjon el!) nagyon hatásos lehet, ha valaki komolyan és mélyen elgondolkodik...