2017. december 17., vasárnap

Kedves...

... lányok!
Régen jártam a blogom felé és régen olvastam kedvenc blogjaimat is. Most kicsit "pótolok". :)
Egy kérdés: van köztetek valaki, akinek volt már alagút-szindrómája a kezében?
Lenne néhány kérdésem.
Aztán rajzoltam is. :) Meg játszottam a rajzaimmal, az okos telefon csodákra képes. :)
A vegetáriánus főzőtudományomat is ápolgattam. :) Mutatok is nektek egy oldalt és együtt tanulhatjuk a "májgombóc" leves alternatíváit. Én úgy szoktam elkészíteni, hogy felverek egy tojást, sózom, borsozom, majorannázom (ez a fűszer a lelke), hozzáadom az apróra vágott és olajban kissé megsütött vöröshagymát, végül a petrezselyemzöldjét, amit szintén apróra vágok. Jól összekeverem, annyi lisztet szórok bele, hogy galuska-szerű tésztát kapjak. Majd a forrásban lévő levesbe szaggatom a legkisebb mokkáskanalammal.
A ma tanult receptem pedig így hangzik:
 "májgombóc":
3 fej csiperke gomba
30 g tökmagliszt
30 g durumliszt
10 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
csipet szárított majoránna
1 mokkáskanál só
tört bors
A megtisztított gombákat villával törjük össze, mérjük hozzá a liszteket (ha nagyon leveses, akkor pici lisztet még adjunk hozzá, fűszerezzük és kézzel gyúrjuk össze úgy, hogy ha a tenyerünkben összenyomunk egy adagot, akkor egyben marad (ha szétesik, akkor minimális vizet adjunk hozzá
6. formázzunk apró gombócokat, majd, ha a zöldségek már megfőttek, adjuk a forrásban lévő leveshez és főzzük addig, amíg a gombócok feljönnek a felszínre)" Köszönöm kedves Memi a receptet!

Egy kis ízelítő a képeimből.
mese-mese mátka

biztonság

pop-art





Szép hetet mindenkinek!

4 megjegyzés:

Timi írta...

Gyönyörűek a rajzaid!!!
Alagút szindróma? Még nem is hallottam ilyet..sajnálom!

Éva írta...

Napokban voltál eszembe hogy régen jelentkeztél! Képeid csodásak! Nem tudom hogy pontosan mi ez a betegség de talán idegrendszeri betegség ? hallani hallottam de környezetemben nem ismerek senkit.

undercover írta...

Nekem volt carpal tunnel szindrómám, igen. A kineziológiai szalaggal és némi pihentetéssel múlt el, hosszú idő alatt (bár tudom, hogy a szalag nem tartalmaz hatóanyagot, mégis segített).

Szera írta...

Kedves Lányok! Köszönöm, hogy reagáltatok! :) Műtét lesz a vége, de nagyon félek tőle. Össze kell szednem magamat.