2017. november 12., vasárnap

Te...

...szeretsz ajándékot kapni? Én igen. :)
 Sokan minden évben időt és energiát fordítanak arra, hogy a különleges alkalmakra megtalálják a legjobb ajándékot egy barátjuk vagy családtagjuk számára. Te is így vagy ezzel? Szeretnél olyan ajándékot adni vagy kapni, mely igazi örömet szerez?
 Az ajándékozásban az a jó, hogy nem csupán azt teszi boldoggá, aki kapja az ajándékot, hanem azt is, aki adja. A Biblia nem véletlenül írja ezt: "Nagyobb boldogság adni, mint kapni": (Cselekedetek 20:35). Természetesen az adakozás örömét fokozza, ha nagyra értékelik az ajándékot.
 Csodálatos dolog, hogy a Teremtő is megajándékoz minket. Te melyik ajándékát értékeled leginkább? Legnagyobb ajándéka, az egyszülött Fia, aki képes minket megszabadítani a bűn, az öregség és a halál fogságából. Ahogy a Biblia írja: "Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen."(János 3:16).
 Azzal, hogy az egyszülött Fiát, Jézus Krisztust váltságul adta, az engedelmes emberek elé tárta az örök élet reménységét.                                                                                                                           De mi is pontosan a váltság? 
Miért van rá szükség?
És hogyan fordíthatjuk a javunkra?
Ha szívesen választ kapnál ezekre a kérdésekre, kattints ide: https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ortorony-2017-6-szam-november/legjobb-ajandek/


Képtalálat a következőre: „gift” kép: Internet

2 megjegyzés:

Kánya Andrea írta...

Szeretek ajándékot kapni. Ám sokkal jobban szeretek adni, mert az sokkal izgalmasabb, meglepni valakit...

Éva írta...

Szeretek ajándékot kapni mert ki az aki nem szeret! De talán adni ajándékot talán még nagyobb örömöt szerez nekem is !