... a legyfinomabb zabpehelykeksz, amit valaha sütöttem. Finn recept, rozspehely helyett én zabpelyhet használok.
Hozzávalók:
50 gr vaj
1 dl barnacukor
1,5 ek. tönkölybúzaliszt
2 dl rozspehely
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 db tojás
Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a pelyhet, sütőport, fahéjat, végül a tojást. Összekeverjük. Kanállal, szilikonra tesszük a masszát. 200 fokon 8 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd nagy süteményesüvegbe tesszük. Ropogós és nagyon finom!
Köszönet a receptért, kedves Tanja !
4 megjegyzés:
Nagyon szeretem a zabpelyhes kekszet, ki fogom próbálni. Köszi a receptet! :)
Majd írd meg, hogy ízlett! :)
Rozspehely helyett tudod mit olvastam először? : rozsdapelyhet.:))))))
Elmentem és kipróbálom,köszönöm!
Remélem, finom lesz! :)
Megjegyzés küldése