2017. január 10., kedd

Ruiskanelikekszit...

... a legyfinomabb zabpehelykeksz, amit valaha sütöttem. Finn recept, rozspehely helyett én zabpelyhet használok.


Hozzávalók:
50 gr vaj
1 dl barnacukor
1,5 ek. tönkölybúzaliszt
2 dl rozspehely
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 db tojás


Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a pelyhet, sütőport, fahéjat, végül a tojást. Összekeverjük. Kanállal, szilikonra tesszük a masszát. 200 fokon 8 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd nagy süteményesüvegbe tesszük. Ropogós és nagyon finom!
Köszönet a receptért, kedves Tanja !

4 megjegyzés:

Éva Erdős írta...

Nagyon szeretem a zabpelyhes kekszet, ki fogom próbálni. Köszi a receptet! :)

Szera írta...

Majd írd meg, hogy ízlett! :)

Mamka írta...

Rozspehely helyett tudod mit olvastam először? : rozsdapelyhet.:))))))
Elmentem és kipróbálom,köszönöm!

Szera írta...

Remélem, finom lesz! :)