2017. január 1., vasárnap

Hogyan...

...élhetünk boldog családban? A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!


2. LEGYÉL NYÍLT ÉS ÉSSZERŰ
MIT MOND A BIBLIA? „A becsületre ugyanis vigyázunk nemcsak Isten, hanem az emberek előtt is” (2Korintusz 8:21, Katolikus fordítás). Legyél becsületes, őszintén mondd el a házastársadnak, hogy mennyit keresel, és mennyit költesz.
Mindig beszéljétek meg előre a nagyobb pénzügyi döntéseket (Példabeszédek 13:10). Ha minden anyagi kérdésről nyíltan tudtok beszélni, az hozzájárul a család békés légköréhez. Ne a saját pénzednek tekintsd a keresetedet, hanem a család pénzének (1Timóteusz 5:8).

MIT TEHETTEK?
  • Határozzatok meg egy összeget, melyet elkölthettek anélkül, hogy megbeszélnétek egymással.
  • Rendszeresen beszéljetek a pénzügyekről, ne várjatok addig, míg probléma merül fel.

HOGYAN GONDOLKODTOK A PÉNZRŐL?

Bár fontos a pénz, ne engedjétek, hogy tönkretegye a házasságotokat, vagy szükségtelen aggodalmakhoz vezessen (Máté 6:25–34). Nincs feltétlenül szükség sok pénzre ahhoz, hogy örömet találjunk az életben. A Biblia ezt mondja: „őrizkedjetek mindenfajta mohóságtól” (Lukács 12:15). A házasságotok értékesebb bárminél, amit pénzen lehet megvenni. Ezért elégedjetek meg azzal, amitek van, és soha ne hanyagoljátok el az Istennel ápolt kapcsolatotokat. Így boldog lesz a családotok, és Jehova helyeslését is élvezhetitek (Héberek 13:5).

KÉRDEZD MEG MAGADTÓL:

  • Mit tehetünk, hogy elkerüljük az adósságot?
  • Mikor beszélgettünk utoljára nyíltan az anyagi helyzetünkről?
Kép: Internet
A következő héten is szeretettel várlak benneteket egy kis együttgondolkodásra!


Nincsenek megjegyzések: