2017. január 11., szerda

Hogyan...


...élhetünk boldog családban? A bibliaversekre kattintva el tudod őket olvasni az online Bibliában, ami olvasható, letölthető és hallgatható!

5. TÉMA

Hogyan lehettek jó kapcsolatban a szüleitekkel?

„Öltsétek magatokra. . . a kedvességet, az alázatosságot, a szelídséget és a hosszútűrést” (Kolosszé 3:12)
A házasságkötéssel egy új család jön létre. Noha mindig is szeretni és tisztelni fogod a szüleidet, most már a házastársad a legfontosabb ember az életedben. A szüleitek talán nehezen fogadják ezt el. De a Biblia alapelvei segíteni tudnak, hogy kiegyensúlyozottak legyetek. Így miközben azon fáradoztok, hogy kialakítsátok a közös életeteket, jó kapcsolatban tudtok maradni a szüleitekkel, és a család többi tagjával is.
1. GONDOLKODJATOK HELYESEN A SZÜLŐKRŐL
MIT MOND A BIBLIA? „Tiszteld apádat és anyádat” (Efézus 6:2). Nem számít, hány éves vagy, a szüleidet mindig tisztelned és becsülnöd kell. Fogadd el, hogy a házastársadnak is figyelmet kell fordítania a szüleire, hiszen a gyermekük. „A szeretet nem féltékeny”, ezért soha ne érezd úgy, hogy a házastársad kapcsolata a szüleivel veszélyt jelent rád nézve (1Korintusz 13:4; Galácia 5:26).

MIT TEHETSZ?
  • Kerüld az általánosítást. Például ne mondj ilyesmit: „A családod mindig lekezelően bánik velem”, vagy „Anyukádnak soha nem tetszik, amit csinálok.”
  • Igyekezz a házastársad szemével látni a dolgokat.
Kép: internet

A következő héten is szeretettel várlak benneteket egy kis együttgondolkodásra!

Nincsenek megjegyzések: