2015. december 23., szerda

Karácsony...

... Kínában.
"A karácsony vitákat vált ki kínaiak és nyugatiak között. „Nincs joguk a karácsony lemásolására” – vélik a keresztény külföldiek, akik bírálják azokat, akik számára az ünnep nem több a díszes külsőségeknél és az ajándékozásnál."


... Japánban.
"Japánban nincsen karácsony, ugye? – kérdezte mindenki sajnálkozva, mikor tavaly kint voltam. Dehogy nincs! Hogy ne lenne? Karácsony mindenhol van, az más kérdés, hogy hol milyen szerepet tölt be, és egy adott ország lakosságának mely rétege ünnepli. Ha nagyon tömören szeretném megfogalmazni, milyen a japán karácsony, akkor a Valentin naphoz hasonlítanám: az áruházak járnak vele a legjobban, és ciki, ha egyedül töltöd."


... Dubaiban.
"A Dubai Mall, a világ legnagyobb bevásárlóközpontja készült az ünnepi szezonra, amely alkalmából egészen január 14-ig várják a vásárlókat, és az érdeklődőket számos érdekes programmal. Amellett, hogy a bevásárlóközpontba érkezők megcsodálhatják a 240.000 égővel díszített 90 láb magas karácsonyfát, már az ünnep kezdetétől ellátogathatnak a különböző tradícionális sátrakba, is ahol megismerkedhetnek a kultúra több területével is."


Hát, akkor mi miért nem ünnepeljük, itt Európa kellős közepén?
Rendszeres olvasóim tudják, hogy számomra a Biblia iránytű, ami mindig megmutatja, hogy merre kell mennem az élet sűrűjében, hogy ne tévedjek el! Mindenféle emberi hagyományt, szokást tiszeteletben tartok, de én nem gyakorolok semmi olyat, ami ellentétben áll Isten Szavával.


Ezek után illene tisztázni,, hogy mit is mond a Biblia a karácsonyról: http://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/biblia-karacsonyrol/


Fotó: internet



6 megjegyzés:

Unknown írta...

Ezt én is így gondolom. Nem tartjuk mi sem azt a fajta karàcsoyt, mint azemberek többsége. Nem ünnepeljük Jézus születését, àm együtt van a csalàd és megajàndékozzuk egymàst.

Szera írta...

Azon kevesek közé tartozol, akik keresik a Biblia igazságát és tudja, hogy ennek felül kell írnia az emberi hagyományokat!

Kánya Andrea írta...

Ja, ez én voltam, csak a férjem oldaláról :)

Szera írta...

Nem baj! :)

Unknown írta...

De ő is így gondolja :)

Szera írta...

Az egység a családban nagyon fontos!