2015. december 29., kedd

Minden...

... családban élő embernek nagyon fontos a békés családi légkör.
Talán már megfigyelted, milyen sokszor vezet vitához, ha rosszkor vagy nem a megfelelő szavakkal mondunk valamit. Lehet, hogy a békésnek indult beszélgetésből hirtelen szóharc kerekedik. Egyikünk sem tudja mindig, minden helyzetben a legjobban kifejezni magát. Ezért előfordulhat, hogy félreértünk másokat, vagy helytelen indítékokat tulajdonítunk nekik. De még ilyenkor is lehetséges, hogy békések és nyugodtak legyünk.
Mit tehetsz, ha heves vita tör ki otthon? Mi segíthet, hogy helyreálljon a béke és a nyugalom a családotokban? Hogyan tudják a családok megőrizni a békés légkört otthon?
MIT tegyél, ha a veszekedések állandóvá váltak a családodban? Talán egyre gyakrabban és indulatosabban vitatkoztok. Lehet, hogy sokszor már arra sem emlékszel, min vesztetek össze. Szeretitek egymást, és nem akarjátok megbántani a másikat.
Ne feledd, attól, hogy nem mindenben értetek egyet, még nem fog széthullani a családotok. Nem a véleménykülönbségek okozzák a problémát. Azt, hogy az otthoni légkör békés vagy ellenséges lesz, az határozza meg, hogy hogyan kezelitek az ilyen helyzeteket. Vizsgáljuk most meg, mi segíthet véget vetni a viszálynak. https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201512/

 Fotó: internet

Nincsenek megjegyzések: