... recept. :)
Hamis fasírt (vegán)
Az utóbbi időben többször is készítettem ezt az egyszerű, de igen ízletes, fűszeres fasírtot, melyben remekül eltüntethető a maradék, száraz kenyér.
Hozzávalók 12 db 7-8 cm átmérőjű pogácsához
Vízbe áztatjuk a kenyeret. Meghámozzuk és finomra reszeljük a répát, hozzámérjük a többi alapanyagot, majd belemorzsoljuk a víztől nagyjából kinyomkodott kenyeret. Kanállal jól összedolgozzuk az egészet; szükség szerint öntünk hozzá a kenyér áztatóvizéből.
Szilikon sütőlappal béleljük vagy vékonyan kiolajozzuk a tűzhely nagy tepsijét. Púpozott evőkanálnyi adagokat rakunk rá a masszából, és ujjnyi vastag pogácsákká egyengetjük.
Légkeveréssel 160 fokon vagy normál sütéssel 180 fokon körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje már megszilárdult és ropogós (ez a sütési idő kb. háromnegyedénél következik be), átforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük
Magában, kenyérrel vagy főzelékfeltétként tálaljuk.
Tipp: répa helyett másféle zöldséggel is készíthetjük, én például sütőtökkel és maradék héjában sült krumplival csináltam már, és ezek a változatok is nagyon ízlettek. (Meg bármilyen zöldség szóba jöhet, amit le lehet reszelni.) Ha nincs kéznél a szükséges mennyiségű száraz kenyér vagy morzsa, akkor apró szemű zabpehely használható helyette; ezt is érdemes kicsit beáztatni.
Hozzávalók 12 db 7-8 cm átmérőjű pogácsához
- 15 dkg szikkadt (vagy akár száraz) Graham-kenyér
- 1 marék zabpehely
- 2 evőkanál Graham-liszt
- 1 közepes sárgarépa
- 1 csapott teáskanál VegaNatura ételízesítő
- 1/2 kávéskanál darált borskeverék
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 1-2 teáskanál őrölt paprika
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 2-3 evőkanál olaj
- víz szükség szerint
Szilikon sütőlappal béleljük vagy vékonyan kiolajozzuk a tűzhely nagy tepsijét. Púpozott evőkanálnyi adagokat rakunk rá a masszából, és ujjnyi vastag pogácsákká egyengetjük.
Légkeveréssel 160 fokon vagy normál sütéssel 180 fokon körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje már megszilárdult és ropogós (ez a sütési idő kb. háromnegyedénél következik be), átforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük
Magában, kenyérrel vagy főzelékfeltétként tálaljuk.
Tipp: répa helyett másféle zöldséggel is készíthetjük, én például sütőtökkel és maradék héjában sült krumplival csináltam már, és ezek a változatok is nagyon ízlettek. (Meg bármilyen zöldség szóba jöhet, amit le lehet reszelni.) Ha nincs kéznél a szükséges mennyiségű száraz kenyér vagy morzsa, akkor apró szemű zabpehely használható helyette; ezt is érdemes kicsit beáztatni.
A recept forrása: Dulmina Köszönet érte!
4 megjegyzés:
Ezt kipróbálom, mert a családom egyik fele vegetáriánus :)
Nekem is! Akkor nálam találhatsz tetszetős recepteket! :) Nézz szét az "étkek" címszó alatt! :)
Jó étvágyat hozzá! <3
Szerám ezt is kipróbáljuk:)
Jucc! Örülök, ha kipróbálod! :)
Megjegyzés küldése