2015. január 25., vasárnap

Igyekszem...

... viszonylag kiegyensúlyozottan tekinteni a különféle étkezési divathóbortokra. Mindenkinek jogában áll, hogy úgy éljen és úgy gondolkodjon, ahogyan szeretne. Tudjátok, a már oly sokat emlegetett szabad akarat. Mivel nekünk muszáj bizonyos szabályokat betartani egy családtag betegsége miatt, örömömre szolgált ez a recept. Hátha valaki még örül neki, úgy értem, hogy rajtam kívül. :)


Gesztenyés bonbon
Hozzávalók:
  • 250 g natúr gesztenye massza
  • 20 g zselatin por
  • kb. 3 dl víz
  • 10-12 dkg-nyi édesítés – nem mértem le, kóstold!
  • 2 ek. kókuszzsír
gesztenyes1_mini
Elkészítés:
A vizet egy kis lábosba teszem, elkezdem melegíteni, hozzáadom a zselatint és a kókuszzsírt. Folyamatos keverés közben felforralom, majd lehúzom a tűzről. Beleteszem a gesztenyemasszát, az édesítőt, és elektromos habverővel alaposan összekeverem. Szilikonos bonbon formákba csorgatom, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.
gesztenyes3_mini
Ez a mennyiség nekem 4 szilikonos formát töltött meg.
gesztenyes7_mini
Egy hibája van az egésznek: rettentő gyorsan elfogy! :-)


Köszönöm, kedves Niki!

4 megjegyzés:

Timi írta...

Ilyen receptről még nem is hallottam! :o) Gesztenyés golyóról már igen, meg gesztenyés rúdról..de zselatinosról? Köszi a receptet!

Mamka írta...

Nagyon jól néz ki!

Éva Erdős írta...

Ki fogom próbálni, nagyon jól néz ki! köszönöm a receptet! :)

Szera írta...

Én meg köszönöm, hogy visszajeleztetek! :) Nagyon örülök neki! <3