Gesztenyés bonbon
Hozzávalók:
- 250 g natúr gesztenye massza
- 20 g zselatin por
- kb. 3 dl víz
- 10-12 dkg-nyi édesítés – nem mértem le, kóstold!
- 2 ek. kókuszzsír
Elkészítés:
A vizet egy kis lábosba teszem, elkezdem melegíteni, hozzáadom a zselatint és a kókuszzsírt. Folyamatos keverés közben felforralom, majd lehúzom a tűzről. Beleteszem a gesztenyemasszát, az édesítőt, és elektromos habverővel alaposan összekeverem. Szilikonos bonbon formákba csorgatom, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.
Ez a mennyiség nekem 4 szilikonos formát töltött meg.
Egy hibája van az egésznek: rettentő gyorsan elfogy!
Köszönöm, kedves Niki!
4 megjegyzés:
Ilyen receptről még nem is hallottam! :o) Gesztenyés golyóról már igen, meg gesztenyés rúdról..de zselatinosról? Köszi a receptet!
Nagyon jól néz ki!
Ki fogom próbálni, nagyon jól néz ki! köszönöm a receptet! :)
Én meg köszönöm, hogy visszajeleztetek! :) Nagyon örülök neki! <3
Megjegyzés küldése