A mézeskalács igazából egy svéd gyömbéres keksz. Nagyon finom, igen jól állja a mintázást! :) Hogy ez miért fontos, azt megmutatják a képek! :) Szeretettel megosztom veletek a receptjét! Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
•55 dkg liszt
•30 dkg margarin (vaj!)
•2 db tojás sárgája...
•10 dkg porcukor
•10 dkg méz
•1/2 evőkanál őrölt szegfűszeg
•1/2 evőkanál őrölt fahéj
•1/2 kiskanál szerecsendió
•1/2 kiskanál gyömbér
•1 kiskanál sütőpor
•4 dkg kakaó
A lisztet összekeverem a porcukorral, fűszerekkel, sütőporral és a kakaóval, majd elmorzsolom a vajjal. A tojássárgákat és a mézet hozzáadva jól összegyúrom. A kész masszát pihentetni kell minimum 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtom 2-3 milliméter vékonyságúra, majd formákat szaggatok belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5-6 percig sütöm.
Eddig a recept. Én kinyújtottam, csipkét hengereltem bele nyújtófával és úgy szaggattam ki. Semmivel nem kentem le a tetejét. A fenti fűszereket most másfél evőkanál Kotányi mézeskalács fűszerrel helyettesítettem. Nagyon finom, illatos ez a fajta fűszerkeverék. DE! Az eredeti receptet is megsütöttem már és nagyon finom! Jó sütögetést mindenkinek!
Eddig a recept. Én kinyújtottam, csipkét hengereltem bele nyújtófával és úgy szaggattam ki. Semmivel nem kentem le a tetejét. A fenti fűszereket most másfél evőkanál Kotányi mézeskalács fűszerrel helyettesítettem. Nagyon finom, illatos ez a fajta fűszerkeverék. DE! Az eredeti receptet is megsütöttem már és nagyon finom! Jó sütögetést mindenkinek!
7 megjegyzés:
Jó kis recept és nagyon tetszik a mintázási technikád!
Köszönöm kedves Éva! :)
Nagyon tetszenek! ( a második fotó olyan, mintha agyagból készültek volna a sütijeid) Nem reped meg a tészta sütés közben?
Nagyon köszönöm az ötletet:))))
Nem repedt meg!:)
Nagyon örülök, hogy nektek is tetszik! ♥
Szinte érzem az illatát!!! :o) No meg az ízét!
Timi! ♥
Megjegyzés küldése