2014. november 11., kedd

Szerinted...

... mi kell a boldogsághoz?
"Boldog leszek, ha férjhez megyek és lesznek gyerekeim."
"Boldog leszek, ha lesz saját lakásom."
"Boldog leszek, ha megkapom ezt az állást."
"Boldog leszek, ha..."
Benned is megfogalmazódott már valami hasonló? És meddig tartott a boldogságod, ha elérted a célodat, vagy megszerezted, amit akartál? Egy cél elérése vagy valaminek a megszerzése boldoggá teheti ugyan az embert, de ez az érzés valószínűleg nem lesz hosszú életű. A tartós boldogság nem pusztán az eredményeinkből vagy a javainkból fakad. Számtalan összetevőtől függ, akárcsak a jó egészség.
Minden ember más. Amitől te boldog vagy, attól más talán nem. És változunk is az életünk folyamán. A bizonyítékok mégis arra mutatnak, hogy vannak dolgok, amelyek szorosan összefüggnek a boldogsággal. Ilyen például az, hogy az ember elégedett, kerüli az irigységet, szeretettel bánik másokkal, és derűlátó marad. Vegyük most nagyító alá ezt a négy területet. Ha velem tartasz, kattints ide: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201411/hogyan-lehetsz-boldog/
Elaine Marshall : greenwich-printmakers

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nálam a boldogság érzése nem függ össze hogy mit érek el vagy mit nem. Az csak úgy jön, szinte sokszor én is csodálkozom és szoktam mondani hogy nem tudom hogy mit érzek meg előre de boldogság érzésem van! Nagyon kellemes érzés!

Szera írta...

:)