2014. október 31., péntek

Te...

... mit gondolsz, mi az igazi siker?
Van valami, ami rosszabb a kudarcnál? Az, ha valaki sikeresnek gondolja magát, de valójában nem az. Elvégre ha hibázol, még helyre tudod hozni a dolgokat. Vagy legalábbis tanulsz az esetből, és legközelebb mát tudni fogod, mit csinálj másképp.
Az álsikerrel más a helyzet. Ilyenkor győztesnek érzed magad, pedig igazából vesztes vagy. És mire észreveszed, hogy változtatnod kell, már túl késő.
 Nézzünk erre egy példát. Jézus Krisztus egyszer ezt kérdezte: "mi haszna lesz abból az embernek, ha az egész világot megnyeri, de a lelkét elveszti?" (Máté 16:26). Ez jól ráillik azokra az emberekre, akiknek az a legfontosabb az életben, hogy vagyont gyűjtsenek, ami az álsiker tipikus példája. Egy karriertanácsadó, Tom Denham ezt írta: "Ha valaki mindig csak a következő előléptetésre gondol, vagy arra, hogy több vagyontárgya vagy pénze legyen, lelkileg szegény marad. Ha a sikert pusztán anyagi értékekben mérjük, hosszú távon üresnek fogjuk érezni magunkat."
Te kit tartasz sikeresnek?
Hogyan lehetsz igazán sikeres?
Az igazság az, hogy a valódi siker bárki számára elérhető, de ehhez erőfeszítéseket kell tenni.
Ha szívesen olvasnál néhány bibliai alapelvet, ami segíthet neked is, kattints ide: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201410/mi-az-igazi-siker/

Kép: illusztráció, forrás: internet

2 megjegyzés:

Jucus írta...

Hogy nekem mi a siker? Ha kiegyensúlyozottnak érzem magam az élet minden területén. És fontos, hogy ez nálam nem pénz függvénye. Inkább beérem kevesebbel, csak a lelki nyugalmam legyen meg és érezzem magam biztonságban...nekem ez a siker.

Szera írta...

Köszönöm Jucus, hogy elmondtad!