2014. október 20., hétfő

"Jöjjön...

... el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is" (Máté 6:10, Károli-fordítás)


Szerte a földön milliók reménykednek Isten országában, vagyis Királyságában, ők is úgy imádkoznak, ahogy Jézus tanította a követőit.
Miközben nagyon sok embert foglalkoztat Isten Királysága, sajnos a legtöbb vallás alig szentel neki figyelmet. H.G. Wells történész megjegyezte, hogy "feltűnő az a szenvedélyes buzgalom, amellyel Jézus a mennyei királyságról szóló tanítását hirdette s feltűnő, hogy a keresztény egyházak legtöbbjének tanaiban és szertartásaiban milyen kis szerepe van ennek a tannak."


Ezekkel az egyházakkal ellentétben mi, Jehova Tanúi nagy hangsúlyt fektetünk Isten Királyságára. Az Őrtorony folyóiratunk 220 nyelven olvasható. Minden egyes szám közel 46 millió példányban jelenik meg, így ez a világ legszélesebb körben olvasott folyóirata. És mi a fő üzenete? A teljes címe így szól: Az Őrtorony hirdeti Jehova Királyságát.
De miért teszünk ilyen óriási erőfeszítéseket, hogy hirdessük Isten királyságát?
Egyrészt azért, mert hisszük, hogy ez a központi témája a világ legfontosabb könyvének, a Bibliának.
Másrészt meg vagyunk róla győződve, hogy egyedül Isten Királysága képes megoldani azokat a gondokat, melyekkel ma az emberek szembenéznek.
Azzal, hogy felhívjuk mások figyelmét Isten Királyságára, Jézus példáját követjük. mialatt a földön volt, az élete és a szolgálata középpontjában a Királyság állt.
"De ő így szólt hozzájuk: „Más városoknak is hirdetnem kell az Isten királyságának jó hírét, mert ezért küldettem el." Lukács 4:43
De miért volt olyan fontos Jézusnak a Királyság?
És téged hogyan érint?
A Biblia alapján kaphatsz választ ezekre a kérdésekre, ha ide kattintasz: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20141001/isten-kiralysaga-miert-erdekeljen/
FotóI internet

Nincsenek megjegyzések: