2014. szeptember 3., szerda

Újabb...

... bögrésrecept! :) A mienk kicsit más, hiszen cukrot nem használhatok és a fehér lisztet is keverem zabpehelyliszttel, de remélem így is sikerül! Tudom, hogy nagyon divatosak az alternativ cukorhelyettesítők, mi már szinte mindent kipróbáltunk, van amelyiktől émelyegtem, van amelyik egyáltalán nem édesít... , a kávéba marad az igazi nádcukor, sütéshez, főzéshez pedig a Pötyi névre hallgató porszerű édesítőpor, az Auchanban szoktuk venni. Az édes íz kezd szelídülni nálunk, már csak feleannyira édes minden, mint volt. :) A nyírfacukor még finom teába, kávéba. Persze, ez csak szerintem van így.
Bögrés gofri, nem ragad le.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- háromnegyed bögre cukor
- 1 kocka margarin (25 dkg)
- 4 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 bögre tej
1. A cukrot kikeverjük a tojásokkal.
2. Hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint, majd ráöntjük a száraz hozzávalókat.
3. A tejet keverjük hozzá utoljára, kisebb adagokban.
4. Gofri-sütőben kisütögetjük.



A recept forrása: http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2014/08/19/bogres-gofri-ami-tuti-nem-ragad-le-2/
Köszönet érte!

2 megjegyzés:

Monika írta...

Ez aztán a bomba! :)
Hiányzik,hogy a horgolásaidat ide nem teszed fel.:(

Szera írta...

Készülök rá! :)