2014. május 28., szerda

Van...

... valami, ami mindannyiunkat érint és ez a stressz!

 Tehetünk ellene valamit?
Neked mi okoz stresszt?
  • Bizonytalanság (anyagi vagy más jellegű)
  • Zsúfolt időbeosztás
  • Konfliktusok
  • Egy megrázó esemény
Te mit tapasztalsz?
  • Egészségi probléma
  • Érzelmi kimerültség
  • Alvászavar
  • Depresszió
  • Kapcsolatok leépülése
"Úgy éreztem magam, mintha egy mókuskerékben lennék: csak tekerek, tekerek, mégsem jutok sehová. Sokszor napi 16 órát dolgoztam, és csak nagy ritkán volt egy-egy szabad hétvégém. Dühös voltam, mert a kislányomat csak akkor láttam, amikor már aludt. Idővel belebetegedtem a stresszbe." (Kari, Finnország)

Hogyan kezelheted a stresszt?
Hasznos tanácsokat kaphatsz, ha erre a linkre kattintasz: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/g201405/stressz-mit-tehetsz-ellene/















6 megjegyzés:

Monika írta...

Csak azt nem értem,hogy manapság olyan sokat beszélünk a stresszről,de szüleink korában a 2.világháború az vajon nem az volt és a nagyszüleink életében az első világháború? Nem beszélve azokról,akik mindkettőt végigszenvedték.Hogy van ez akkor? Mindig volt stressz szerintem,csak más körítéssel.

Szera írta...

Teljesen igazad van, iszonyú dolgokat hozott a XX. sz., sőt az emberiség történelme tele van szenvedéssel és fájdalommal! Most különleges időket élünk, soha nem volt eddig veszélyben a Föld, érezzük, hogy haldoklik, az információkat elárasztanak bennünket, nem tudjuk feldolgozni, elviselni, annyira gyors minden, hogy lehetetlen átlátni a dolgokat és van valaki, aki ebben nagyon besegít! "Jaj a földnek és a tengernek, mert lejött hozzátok az Ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy rövid ideje van." Jelenések 12:12

Unknown írta...

Kedves Szera! Most Nálad találtam hasznos gondolatot! Ma elég stresszes napom volt, de emlékeztettél arra, hogy mindez nem véletlen. Köszönöm! :)

Szera írta...

Kedves Eszter! <3

Eszter/SubRosa írta...

Mamkának igaza van, az élet alapjában elég stresszes dolog s régen is az volt. Az a kérdés, hogy hagyjuk-e magunkat...Sok minden múlik a hozzáálláson, s ezen szerencsére tudunk változtatni.

Szera írta...

Kedves Eszter! Igazad van, nem szabad hagynunk magunkat! Vannak dolgok, amik segíthetnek, emberek, akiket szerethetünk és viszont-szeretnek. DE! Van egy határ, ameddig ezt igazán befolyásolni tudjuk, mert vannak objektiv dolgok, amikre nem tudunk hatással lenni, ezek az emberiség pusztulásához vezetnének. DE! Felemelhetjük a fejünket és megismerhetjük AZT, aki ezen valóban segíthet. Ez már csak rajtunk múlik, hogy akarjuk e.