2014. május 10., szombat

Van...

... néhány kedves ismerősünk, aki nem dobja ki a használt ruháit, hanem elhozza nekem, mondván, hogy tudják sok ismerősöm van, aki talán örülne neki. Ilyenkor kis csomagokat készítek és tudom, hogy kinek szánom. Mindig marad néhány darab, aminek nem találok gazdát, de ezeket sem dobom ki! :) Felvágom "fonalnak", anyagnak, leszedem a gombokat, már jó néhány befőttes üveget megtöltöttek. Ma is "vagdostam", most már csak az alkotás van hátra! Sokat gondolkodom a fogyasztói társadalom lélekölő hatásain. Nem teszek úgy, mintha rám nem lenne hatással, DE! egyre nagyobb bennem az igény, hogy amit csak lehet én készítsek el és ha nem muszáj, ne "fogyasszak".
Azt tudtátok, hogy a földrajzi felfedezések kora még nem járt le?!

"A Nagy Csendes-óceáni Szemétsziget nem egyedi eset a Földön: hasonló jelenséget észleltek az Indiai-illetve az Atlanti-óceánon is. A fogyasztói társadalom mértéktelen és felelőtlen szemetelése, a Föld erőforrásainak kimerítése valamint az élőlények állandó pusztítása olyan következményekkel járhat, melyekre a legnagyobb kutatók sincsenek felkészülve."


http://www.felsofokon.hu/termeszet-csodai/2011/11/23/uj-foldresz-a-nagy-csendes-oceani-szemetsziget


Tudom, hogy nem változtatom meg a Föld helyzetét, de hiszem, hogy az egyéni felelősségem nagy és mivel lelkiismerettel lettünk megteremtve és át tudjuk látni -feltéve, ha akarjuk- tetteink következményeit, felelősségre vonhat AZ, aki megteremtette ezt a gyönyörű bolygót!


A(z) 2014-05-10 18.47.22.jpg megjelenítése

Nincsenek megjegyzések: