2014. május 19., hétfő

Te...

... szeretnéd tudni, mit hoz a jövő?
Erre talán azt válaszolhatod, hogy jobb, ha nem tudom. De! Azt is mondhatod, persze!
Rengeteg embert érdekel ez a téma. Sokan próbálnak megjósolni várható eseményeket, kisebb-nagyobb sikerrel. Nézzünk néhány példát.








A tudósok bonyolult technikai eszközöket vetnek be, és óriási összegeket költenek arra, hogy előre megmondjanak különböző dolgokat, például hogy milyen hatással lesz a környezetszennyezés a földünkre, vagy hogy holnap fog-e esni az eső a környékünkön.






A szakmai elemzők az üzleti és a politikai élet várható irányzatait vázolják fel. Warren Buffett, a világ egyik leggazdagabb embere olyan sikeres befektető, hogy sokan a bölcs jelzővel illetik. Egy másik elemző, Nate Silver statisztikai adatokból következtetve gyártja az előrejelzéseit az Egyesült Államok politikai helyzetétől kezdve az a hollywoodi filmes díjakig.




Megemlíthetnénk még sok nevet, eseményt... Nostradamus jövendöléseiről vagy a maja naptár 2012. december 21-én nagy félelmet keltő "előrejelzéséről" mindannyian hallottunk.




Akkor nem is beszéltünk sok vallásvezetőről és világvége-prófétáról, és arról a sok-sok (egyre divatosabbá váló) médiumról, akik azt állítják magukról, hogy megmondják a jövőt.


Van-e bármilyen megbízható módszer, amellyel előre láthatjuk a jövőt? Érdemes ezen elgondolkodni, hiszen ha tudjuk, milyen eseményekre számítsunk, az nagyban befolyásolja az életünket.


Van valaki, aki a jövőbe lát? Hogyha kíváncsi vagy a válaszra, kattints ide: http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20140501/joslatok/






Fénykép: ...korareggel...


Fotó: internet

Nincsenek megjegyzések: