2013. május 8., szerda

Talán...

... alig van ember, aki nem gondolt arra, hogy ha van Isten, akkor miért engedi meg a szenvedést? Talán kegyetlen? Egyszerűen csak nem érdekli, hogy mi történik velünk?

Nem meglepő, hogyha olyan ember teszi fel ezt a kérdést, aki túlélt egy természeti katasztrófát. Az is lehet, hogy valakiben a Biblia olvasása közben fogalmazódnak meg ezek a kérdések. Például amikor elolvassák a Noéról és a vízözönről szóló történetet, arra gondolnak, hogy egy szeretetteljes Isten biztosan nem volna képes megölni azokat az embereket, tehát isten kegyetlen.

Benned is felvetődtek már ilyen kérdések? Vagy volt már olyan, hogy valaki tőled kérdezett ilyesmit, és te nem tudtál válaszolni? Mindenképpen segíthet tisztábban látnod, ha elolvasod a következő kérdést: Miért gyűlöljük a kegyetlenséget? A választ megtudhatod, ha rákattintasz a következő linkre. Ezenkívül választ kapsz arra a kérdésre is, hogy: Természeti katasztrófák - azt bizonyítják, hogy Isten kegyetlen? Illetve megtudhatod azt is, hogy Isten ítéletei az Ő kegyetlenségére vallanak e!

Jó olvasást és hasznos elmélkedést kívánok, szeretettel!
http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20130501/miert-tartjak-kegyetlennek-istent/




Nincsenek megjegyzések: