2013. április 27., szombat

Szeretettel...

... osztom meg veletek ezt az információt! :)


"Hagyományos Gyógyítás:

A méz és a fahéj előnyei

1. Természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A sebre öntve megakadályozza a fertőzést, és elősegíti a gyógyulást. A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása, általános egészséges táplálkozással és mérsékelt aktivitási szinttel kombinálva, megelőzi a szívbetegségeket és kitisztítja az eltömődött artériákat.
2. A méz és fahéj langyos vízben való fogyasztása kitisztítja a húgyhólyagot, valamint megszünteti a húgyuti fertőzéseket.
3. Rendszeres fogyasztása csökkentheti, és bizonyos esetekben teljesen gyógyítja az ízületi fájdalmakat.
4. Ez az ital erősíti az immunrendszert is, segít megfázás, vírusos fertőzések esetén.
5. A méz és a fahéj keverékét rákenve a fertőzött, gyulladt ínyre, csökkenti a fájdalmat és az ínyvérzést, valamint lassítja a fertőzés továbbterjedését.
6. Együtt fogyasztva, a méz és a fahéj megkönnyíti az emésztést, segít megakadályozni a felfúvódást, gázosodást.
7. A méz és fahéj együtt fogyasztva rengeteg energiát ad, így az emberek magasabb szellemi éberségi- és fizikai aktivitás szintet érnek el.
8. A méz és a fahéj nagyon hatásos fogyás- elősegítő

A lehető legjobb hatékonyság eléréséhez:

A fahéj és a méz külön-külön is hatékonyak, együttesen aztán maximálisan fellendítően hatnak az egészségre. Azonban a modern világ gyógyszeripartól való függősége ne tévesszen meg senkit, az az állítás, hogy a gyógyszerek képesek gyógyulást elérni függetlenül az életmódtól, nem igaz. Lassan nyilvánvalóvá válik, hogy a gyógyszeripar a maga “csodaszer” – eivel, egy tünet megszüntetésével, a mellékhatások során egy sor új tünetet hoznak létre.
A méz és a fahéj teljes gyógyhatását egy egészséges életmód részeként fejtheti ki."
Forrás: internet
Próbálok kiegyensúlyozottan gondolkodni. Vannak betegségek, amikre muszáj gyógyszert szedni, de ha lehet a természetes utat választani, akkor inkább oda teszem le a voksom! :)

Szép hétvégét mindenkinek! :)

méz és fahéj

4 megjegyzés:

Leki-Rita írta...

Köszi
(és szeretettel http://szepsegtar.blogspot.hu/2011/12/fahejas-keksz.html )

erdoseva55 írta...

Egyetértek! :)

Szera írta...

Köszönöm a receptet, kedves Rita! Egészen biztosan kipróbálom! :)
Éva! :)

Juccantó írta...

A családban van cukorbeteg(2-es típusú)...A gyógyszerét már egy éve nem szedi,mivel naponta fogyaszt fahéjat...Rendszeresen ellenőrzöm a cukrát,és rendben van!